Tærte med Prosciutto di Parma og tomater

Torta con Prosciutto di Parma, pomodori e cheddar

En god tærte til for eksempel frokostbordet eller som antipasti til aftensmaden. Tærten serveres lun, og skiverne af Prosciutto bør lægges på lige inden servering. Også velegnet som let sommerret eller som let frokost dagen efter.

Tærte med Prosciutto di Parma og tomater

En god tærte til for eksempel frokostbordet eller som antipasti til aftensmaden.
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Samlet tid 25 minutter
Ret Frokost
Antal 4 personer

Ingredienser
  

  • 1 færdig tærtebund
  • 4 æg
  • 2 spsk. finthakket purløg
  • 2 dl fløde
  • Salt og peber
  • 100 g revet cheddarost
  • 8 cherrytomater
  • 8 skiver Prosciutto di Parma

Sådan gør du
 

  • Smør en tærteform og læg tærtebunden ned i formen, sørg for at dejen går godt op af kanterne.
  • Æg, fløde og det finthakkede purløg piskes sammen. Tilsæt lidt salt og peber.
  • Hæld æggeblandingen over tærtebunden, og fordel revet ost henover.
  • Bag tærten i ovnen ved 190 grader i ca. 15 minutter indtil fyldet er fast og bunden er sprød og gylden.
  • Fordel skiver af Prosciutto di Parma samt halverede cherrytomater over tærten lige før servering.

Photocredit: Prosciutto di Parma / Mats Dreyer

Andre artikler

Back to top button