Ikke-kategoriseret

Prognose for hvidvinshøsten 2011 – fin kvalitet, men mindre udbytte

De første fornemmelser for årets druehøst begynder at tegne sig efterhånden som vinbønderne får høstet deres druer, og den første prognose siger at at kvaliteten af druerne er fin men at der forventes et udbytte som bliver omkring 5% lavere i forhold til sidste års høst.

Det mindre udbytte er resultatet af en periode med meget sol og varme i slutningen af august måned, som selvfølgelig er med til at give druerne et højt sukkerindhold, men samtidig også kan være med til at skade druerne. Derudover er der også flere producenter i det sydlige Italien som er begyndt at grønhøste, det vil sige at de reducerer antallet af drueklaser på et tidligt tidspunkt i sæsonen, så at kvaliteten bliver højere.

Forventningerne til september måneds høst er at så længe vejret holder sig stabilt med sol, ikke alt for varmt og med kølige nætter, så vil forventningerne til resten af høsten være gode og det vil give blandt andet hvidvine med god duft og harmonisk struktur.

Efter et par års nedgang i eksport og vinpriser, så begynder det igen at lysne for vinbranchen – eksporten er stigende, i løbet af 2010 er eksporten af italiensk vin steget med 11,9%. Årene 2009 og før var præget af krisen og der blev ikke eksporteret vin i samme mængder som tidligere, men nu er der ligesom kommet hul på bylden og eksporten er i fremgang.

Derudover er priserne på både druer, most og vin steget i alle landets regioner, i gennemsnit omkring 15%. Priserne i 2010 var uændrede i forhold til 2009, men nu er der kommet skub i priserne i den rigtige retning.

Selvom eksporten af vin er stigende, så er vinsalget i Italien faldende og indenfor de sidste 20 år der blevet 286.000 hektar mindre – eller svarende til regionerne Lombardiet, Puglia og Sicilien tilsammen.

Del: