Farfalle med zucchine og rejer

Farfalle zucchine e gamberetti

En klassisk pastaret med pastatype farfalle – sommerfugle-pasta. Denne type af pasta stammer oprindeligt fra Lombardiet eller Emilia-Romagna, og har været brugt i de italienske køkkener langt tilbage i tiden.

Rejer er ofte anvendt i det sicilienske køkken og her anvendes de friske i denne enkle ret med zucchine.

Opskriften er udarbejdet af firmaet l’Indenditore som forhandler italienske specialiteter

Farfalle med zucchine og rejer

Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Samlet tid 30 minutter
Ret Primo
Køkken Emilia-Romagna
Antal 4 personer

Ingredienser
  

  • 350 gr pasta farfalle
  • 150 gr rejer
  • 150 gr zucchini
  • 40 gr porrer
  • 2 friske basilikumblade
  • 5 spsk olivenolie extravergine
  • Salt og peber
  • Halvt glas tør hvidvin

Sådan gør du
 

  • Start med at sætte en gryde igang med letsaltet vand til pasta'en. Kog farfalle i henhold til anvisninger på pakken. Skyl zucchini'er og porre, og skær begge i tynde skiver
  • Skyl rejerne i koldt vand, og fjern den sorte tarm hvis den stadig sidder der. I en pande varmes olivenolie, og tilsæt herefter porre og zucchine. Lad det stege ved høj varme under let omrøring til grøntsagerne er møre, uden at de tager farve.
  • Tilsæt hvidvin og lad det det koge videre. Tilsæt rejer og vend rundt. Slut af med at tilsætte salt og peber.
  • Når pasta'en er kogt færdig, hældes vandet fra. Hæld pastaen over på panden til zucchiner og rejer, tilsæt lidt vand hvis der er behov for dette.
  • Fordel pasta og grøntsager på en tallerken, drys med finthakket basilikum og server straks.

Andre artikler

Back to top button