Maj

Af : | 0 Kommentarer | On : 2. maj 2015 | Kategori : Spisekammeret

I maj måned begynder de første flotte mørkerøde kirsebær at dukke op på de lokale markeder, sprøde og søde ligger de der og bare venter på at blive spist.

Samtidig kan man se fine og sprøde grønne asparges som ligger side om side i små indbydende bundter, klar til en lækker risotto eller til lige at blive stegt hurtigt på panden så at de stadig bevarer deres sprødhed. Det er nu, at de friske grøntsager og første sommerfrugter er klar og smager bedst.

Kirsebaer

Kirsebær

Kirsebær findes i flere varianter – størrelser og sødme. Kan i sæsonen maj og juni fåes i supermarkeder, grønthandlere og på lokale markeder.

Opbevares i køleskabet, bør spises rimelig hurtigt.

Kirsebær spises oftest blot som de er, derudover er de ideelle til desserter. De kan med fordel henkoges i sukkerlage – Amarene, som smager rigtig godt i desserter, derudover er de gode i marmelade og bagværk, rig på C-vitamin.

Groenne asparges

Asparges

Asparges er tegn på forår og findes både som hvide, grønne og violette. De hvide asparges dyrkes i opsatte bede så planten ikke får lys, de grønne og violette derimod gror over jorden og roden kan blive op til 25 år gammel. Kan findes i supermarkeder, hos grønthandlere og på de lokale markeder i april og maj måned.

Asparges skal helst bruges med det samme, kan holde sig i køleskabet ca. 1-2 dage. Asparges kan efter blanchering dybfryses.

Tilberedes som antipasto, smager godt omviklet med prosciutto, eller sammen med parmesan, i en pastaret, i risotto eller som tilbehør til en kødret. Udover at smage godt er asparges også meget rig på vitamin C og B6.

Kanin

Kanin

Kan findes i velassorterede supermarkeder, meget almindeligt hos slagteren eller på markedet.
Kanin er en meget almindelig spise i Italien blandt andet på grund af dens magre og velsmagende kød.

Kanin skal tilberedes med det samme, men kan også dybfryses.

I flere regioner, blandt andet Piemonte og Toscana bruges kanin ofte som ragu til pasta, kan også være som gryderet eller kan tilberedes som en steg med grøntsager.

fennels-in-a-market-1556723-640x480

Fennikel

Fennikel findes i supermarkeder, hos grønthandlere og på lokale markeder. Består af en knold med dild-lignende stængler, har en lakrids-agtig smag. Indgår som en vigtig ingrediens i det italienske køkken.

De kan holde sig i køleskabet i et par dage, hvor de holder på deres friskhed.

Fennikel er særdeles velegnet til at blive bagt i ovnen, bruges som tilbehør til en kødret, i en tomatsauce eller snittet fint som en salat. Fennikel er særlig rig på vitamin A, B og C.

Se andre indlæg og opskrifter:

Share This Post!

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Nyheder fra vores samarbejdspartnere

Annonce

Hvis du ønsker at fortsætte med at læse indholdet på Italiensk Vin & Mad, skal du klikke på Accepter-kanppen til højre, for at bekræft at du accepterer brug af cookies. Mere information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close