Juni

Af : | 0 Kommentarer | On : juni 4, 2011 | Kategori : Spisekammeret

I juni måned bugner de lokale markeder af nyplukket og frisk frugt, det er nu at frugt som blommer, figner, abrikoser holder sit indtog og ligger nok så fristende i de mange boder.

Udbuddet af frisk frugt og grønt er enormt, det er  bare med at få købt godt ind og så i gang med at kokkere og nyde de lækre råvarer.

Abrikos

Indkøb: kan i sæsonen fra juni til august fåes i de fleste supermarkeder, grønthandlere og på lokale markeder, frugten skal være gul/rødlig/orange og ikke for blød.

Opbevaring: i en frugtskål, ikke for varmt og kan holde sig op til 7 dage i køleskabet i en papirspose.

Tilberedning: spises som de er, kan bruges i frugtsalat, til marmelade, bagværk – rig på vitamin A som er godt for hudens kulør.

Blommer

Indkøb: findes i flere varianter bla. gul, rød, blå blommer – hvoraf den gule blomme er mere sød i smagen end de øvrige. Findes i supermarkeder og grønthandlere.

Opbevaring: i en frugtskål, ikke for varmt, kan holde sig i op til 4-5 dage i køleskabet.

Tilberedning: spises rå som de er, i kager og tærter, til marmelade, frugtsalat og frugtgrød. Blommer er rige på vitamin A og jern samt har en god virkning på maven, de bruges da også i tørret form som svesker ved forstoppelse.

Bresaola

Indkøb: findes på køl i de fleste supermarkeder, delikatessen eller hos slagteren. Bresaola er saltet oksekød som tørres i op til 3 mdr., fra egnen Valtellina i det nordlige Lombardiet.

Opbevaring: bør opbevares i en plasticbeholder eller anden tæt emballage i køleskabet og kan holde sig 2-3 dage.

Tilberedning: bruges som antipasta sammen med bla. rucola og parmesan, eller som af en anretning med prosciutto, mortadella og anden salani, indeholder en del fedt.

Rejer

Indkøb: findes friske i fiske-afdelingen i de fleste større supermarkeder og hos fiskehandlere, derudover findes de selvfølgelig også som dybfrosne.

Opbevaring: skal som friske spises med det samme, kan fryses hvorved de kan holde sig i længere tid.

Tilberedning: rå eller grillet som antipasta, i supper eller i en pasta-ret.

Se andre indlæg og opskrifter:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Nyheder fra vores samarbejdspartnere

Hvis du ønsker at fortsætte med at læse indholdet på Italiensk Vin & Mad, skal du klikke på Accepter-kanppen til højre, for at bekræft at du accepterer brug af cookies. Mere information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close