Juli

Af : | 0 Kommentarer | On : 14. juli 2011 | Kategori : Spisekammeret

I sommermånederne er de lokale markeder et rent slaraffenland, når det gælder friske grøntsager, frisk frugt og lækre specialiteter i Italien.

De italienske kvinder går med kendermine rundt blandt boderne for lige at finde det helt rigtige, til den rigtige pris – kvalitet fremfor kvantitet. Og det er ikke små mængder som de italienske mamma’er kommer i indkøbskurven, det er helt normalt at de køber en hel bakke med ferskner, tomater, peberfrugter eller hvad det nu er som de står og mangler – bakker der vel og mærker indeholder en 4-5 kilo af den pågældende vare – ikke noget med små portioner som 500 gram, nej her skal der mere til. Men det skal jo også række til en hel familie på 6-8 personer, og italienerne spiser rigtig meget frugt og grønt så der skal jo også købes en del ind.

Modne ferskner

Fersken (Pesche)

Sæsonen i Italien går fra juni til september, og frugterne er bedst i juli og august. Findes i en hvid og gul variant samt som nektarin uden “pels” på skindet.

Opbevares i en frugtskål 2-3 dage, de kan holde sig i køleskabet i 7-10 dage.

Fersken spises som de er, i dessert som frugtsalat, til is, henkogte, som marmelade eller i bagværk.

Vandmelon i skiverMelon (Melone)

Melon findes i flere variationer f.eks galiamelon, vandmelon og cantaloupe. Findes i supermarkeder, hos grønthandleren og på de lokale markeder.

Frisk melon opbevares i køleskabet hvor de kan holde sig 3-4 dage.

Kan tilberedes som antipasta med prosciutto, i frugtsalat eller blot i mundrette bidder eller i skiver.

Frisk rucolasalat

Rucola (Rucola)

Kan købes i supermarkeder, grønthandlere eller på lokale markeder, er desuden meget nem at dyrke i køkkenhaven. Den har en nøddeagtig, lidt bitter smag

Opbevares i lufttæt emballage kan den holde sig 2-3 dage i køleskabet, men mister hurtigt sin sprødhed.

Rucola bruges typisk i salater, i antipasti, sammen med pasta eller smager også godt på en pizza som lige er kommet ud af ovnen, rig på C-vitamin og jern.

Burrata (Burrata)

Findes på køl eller i osteafdelingen i mange supermarkeder samt hos lokale ostehandlere og på markeder i Italien. Osten er komælk’s ost fra Puglien, den er cremet og har en sød smag, laves af mozzarella og fløde. Osten pakkes ind urter og blade hvilket medvirker til den behagelige smag.

Det er en ost som skal spises indenfor 24 timer, hvis der tages hul på osten skal den spises med det samme.

Burrata kan bruges i en caprese-salat med skiveskårne solmodne tomater og dryppes med olivenolie, på ristet brød eller i en pastaret.

Se andre indlæg og opskrifter:

Share This Post!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Nyheder fra vores samarbejdspartnere

Annonce

Hvis du ønsker at fortsætte med at læse indholdet på Italiensk Vin & Mad, skal du klikke på Accepter-kanppen til højre, for at bekræft at du accepterer brug af cookies. Mere information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close