Zabaglione

2014-02-05
  • Mængde: 4 personer
  • Forberedelsestid: 10m
  • Tilberedningstid: 15m
  • Samlet tid: 25m
Andre opskrifter:
  • Små tærter med blå figner

  • Tærte med zucchini-blomster

  • Vandmelon smoothie

  • Tærte med brombær og Mascarponecreme

  • Brødpie med Parmigiano Reggiano

Zabaglione

En helt klassisk dessert og elsket af mange, en velsmagende dessert hvor du selv kan variere hvilken likør du foretrækker, hvilket også giver flere variationsmuligheder.

Istedetfor den traditionelle Marsala, kan for eksempel prøve med Madeira, Portvin, Vin Santo eller hvad med Moscato – mulighederne er mange.

En frisk og lækker sommervariation er, at bruge sommerbær som hindbær, jordbær, brombær, ribs mv. i portionsglas og fordele zabaglione-cremen henover.

Ingredienser

  • 8 æggeblommer
  • 160 gr sukker
  • 100 ml likør - Marsala

Vejledning

Trin1

I en skål piskes æggeblommerne med sukkeret, til det har en luftig og cremet konsistens, med en hvid farve.

Trin2

Over vandbad tilsættes lidt efter lidt likøren, samtidig med at piskes godt så at det bliver en cremet og luftig konsistens. Vandet i vandbadet må ikke koge !!

Trin3

I 4 portionsglas fordeles forsigtigt zabaglione-cremen, glassene sættes herefter på køl. Lige inden servering fordeles knuste makroner over cremen i glassene, pynt med en hel makron og server straks.

Skriv en Kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Annonce

Hvis du ønsker at fortsætte med at læse indholdet på Italiensk Vin & Mad, skal du klikke på Accepter-kanppen til højre, for at bekræft at du accepterer brug af cookies. Mere information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close