Tiramisu

2013-09-14
  • Mængde: 6 personer
  • Forberedelsestid: 20m
  • Tilberedningstid: 3:00 t
  • Samlet tid: 3:20 t
Andre opskrifter:
  • Jordbær-bruschetta

  • Små tærter med blå figner

  • Tærte med zucchini-blomster

  • Vandmelon smoothie

  • Tærte med brombær og Mascarponecreme

Tiramisu

Den klassiske Tiramisu er en sand himmerigsmundfuld, og det perfekte punktum på måltidet. Tilpas med fylde, sødme og et snert af kaffe og spiritus til at give det sidste pift. Den oprindelige opskrift indeholdt ikke spiritus, da desserten blandt andet var beregnet til børn.

Den oprindelige opskrift er opstået i 60’erne og er blevet en sand klassiker indenfor det italienske køkken. Desserten findes i dag i mange forskellige varianter med blandt andet jordbær, skovens bær, ananas eller hindbær.

Ingredienser

  • 500 gr Mascarpone
  • 6 Æg
  • 500 gr Savoiardi (Ladyfingers)
  • 8 små kopper stærk kaffe
  • 6 tsk Sukker
  • Kakaopulver

Vejledning

Trin1

Del æggene i hvider og blommer i separate skåle. Blommerne piskes med sukkeret til en tyk og cremet konsistens, tilsæt mascarpone og bland godt sammen.

Trin2

Æggehviderne piskes helt stive, og vend dem forsigtigt i mascarpone-cremen.

Trin3

Lad kaffen køle af til den er lunken, og vend herefter savoiardi i kaffen så der er kaffe hele vejen rundt. Kagerne skal tages hurtigt op af kaffen, for de bliver hurtigt bløde. Læg savoiardi'er i bunden af et kvadratisk fad, og fordel et lag creme henover. Herefter lægges endnu et lag kaffe-dyppede savoiardi, efterfulgt af et lag creme.

Trin4

Drys kakaopulver henover det øverste lag creme og sæt fadet i køleskabet i minimum 2 timer inden servering.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Annonce

Hvis du ønsker at fortsætte med at læse indholdet på Italiensk Vin & Mad, skal du klikke på Accepter-kanppen til højre, for at bekræft at du accepterer brug af cookies. Mere information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close