Tiramisu med jordbær

2013-06-19
  • Mængde: 5 personer
  • Forberedelsestid: 60m
  • Tilberedningstid: 20m
  • Samlet tid: 1:20 t
Andre opskrifter:
  • Tærte med æbler og Ricotta

  • Caponata

  • Frittata med tomater

  • Tærte med aubergine og Ricotta

  • Tiramisu med fersken

Tiramisu alle fragole

Med de danske haver fyldt med solmodne og røde jordbær, er der ikke noget bedre end at bruge dem i denne forfriskende variant af den klassiske tiramisu. I stedet for kaffe og likør bruges friske, sødmefyldte jordbær – perfekt til dessert eller som en frisk eftermiddags-snack til glæde for store og små.

Ingredienser

  • 250 gr mascarpone
  • 3 æg
  • 60 gr sukker
  • Saft af 1 citron
  • 200 gr friske jordbær
  • 8 stk. Savoiardi (Ladyfingers)

Vejledning

Trin1

Skyl jordbær og fjern toppen. Gem lidt bær til pynten. Skær resten af bærrene i mindre tern, og læg dem i en skål med en marinade af 1 tsk sukker og lidt citronsaft. Vend bærrene godt rundt i marinaden og lad det stå i minimum 1 time.

Trin2

I mellemtiden tilberedes mascarponecremen. Æggene deles i hvider og blommer, og blommerne piskes med en håndfuld sukker til det bliver hvidt og cremet. Vend forsigtigt mascarponen i æggesnapsen.

Trin3

Pisk æggehviderne stive og vend dem forsigtigt i mascarpone-cremen.

Trin4

Skær savoiardi-kagerne i mindre stykker på ca. 2 cm.

Trin5

Forsigtigt hældes den væske som har dannet sig ved jordbærrene over i en lille skål. Vend savoiardi-stykkerne i jordbærsaften og fordel nogle af dem i bunden af 5 portionsglas, og læg et lag jordbær. Kom gerne noget af marinaden henover.

Trin6

Fordel mascarpone-creme henover, og fortsæt med savoiardi, efterfulgt af jordbær - for til sidst at afslutte med mascarponecreme. Pynt med jordbær og et par friske mynteblade.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Annonce

Hvis du ønsker at fortsætte med at læse indholdet på Italiensk Vin & Mad, skal du klikke på Accepter-kanppen til højre, for at bekræft at du accepterer brug af cookies. Mere information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close