Tiramisu med hindbær

2013-08-22
  • Mængde: 4 personer
  • Forberedelsestid: 20m
  • Tilberedningstid: 60m
  • Samlet tid: 1:20 t

Tiramisu alla lamponi

En frisk og dejlig sommer-udgave af den klassiske tiramisu, i princippet kan alle slags frugt og bær bruges. Hindbærrene som er valgt her, giver en markant smag som passer rigtig godt til det lidt fede islæt i desserten.

Ingredienser

  • 150 gr Mascarpone
  • 2,2 dl Piskefløde
  • 3 dl dessertvin, evt. en Moscato eller Marsala
  • 300 gr Hindbær
  • 120 gr Savoiardi
  • 1 spsk Sukker
  • Friske mynteblade

Vejledning

Trin1

Rens hindbær, tag en lille håndfuld fra til pynt - resten af bærrene lægges i en lille skål og lidt af vinen hældes over samt der drysses med sukkeret, bland rundt med let hånd og lad det stå til senere.

Trin2

Pisk fløden til skum og vend mascarponen i med en dejskraber.

Trin3

Dyp hurtigt savoiardi'erne i en skål med dessertvinen og læg et lag savoiardi i 4 portionsglas.

Trin4

Læg et lag med hindbær og et lag med creme, herefter savoiardi dyppet i vinen, et lag med hindbær og afslut med et lag af creme.

Trin5

Stil glassene i køleskabet i minimum 1 time, og pynt dem med hindbær og friske mynteblade lige inden servering.

Andre opskrifter:
  • Fiskepinde med Parmigiano Reggiano

  • Risotto med rødkål

  • Snoede butterdejs-stænger med skinke

  • Sommertærte med abrikos

  • Tærte med kirsebær

Annonce

Comments (5)

  1. skrevet af Liselotte Pedersen d. 21. december 2014

    Kan man lave den uden dessertvin for kan ikke li dessertvine og kaffe håber at i kan hjælpe mig

      Svar
    • skrevet af Italiensk Vin & Mad d. 26. december 2014

      Hej Liselotte
      Du kan i stedet vælge at bruge en frugtsirup, der findes rigtig mange forskellige men prøv evt. en med lidt smag og som ikke er for sød i forhold til hindbærrene, f.eks lemon eller appelsin.

        Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Nyheder fra vores samarbejdspartnere

Annonce

Hvis du ønsker at fortsætte med at læse indholdet på Italiensk Vin & Mad, skal du klikke på Accepter-kanppen til højre, for at bekræft at du accepterer brug af cookies. Mere information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close