Tærte med grønne asparges og ricotta

2015-10-02
  • Mængde: 6 personer
  • Forberedelsestid: 15m
  • Tilberedningstid: 35m
  • Samlet tid: 50m

Torta con asparagi e ricotta

De sommerfriske og sprøde grønne asparges er perfekte til denne tærte, som både kan serveres varm og kold. Brug den som forret eller til en frokost.

Ingredienser

  • 1 portion tærtedej
  • 1 kg friske grønne asparges
  • 500 gr ricotta-ost
  • 1 spsk bredbladet persille
  • 20 gr smør
  • Salt og peber
  • 50 gr revet parmesanost

Vejledning

Trin1

Beklæd en smurt tærteform med en diameter på 24 cm med udrullet tærtedej. Skyl asparges i koldt vand, skær den grove og tørre bund væk. Skær herefter asparges i mindre stykker på ca. 3 cms længde.

Trin2

På en pande steges asparges-stykkerne i lidt smør ved medium varme, til de begynder at blive blødere og møre. Drysses med salt og peber, samt fintsnittet bredbladet persille. Tag asparges fra panden, og lad dem lige køle af. Kom hovedparten af asparges-stykkerne i en blender – læg en håndfuld asparges-stykker på en tallerken til senere.

Trin3

Blend asparges til en ensartet konsistens. I en skål blandes asparges-cremen med ricotta-osten, og oste-aspargescremen fordeles på tærtebunden.

Trin4

Fordel asparges-stykkerne henover tærten. Drys med revet parmesanost. Bag tærten i ovnen ved 180 grader i 30 – 35 minutter, til tærten er gylden og sprød.

Andre opskrifter:
  • Fiskepinde med Parmigiano Reggiano

  • Risotto med rødkål

  • Snoede butterdejs-stænger med skinke

  • Sommertærte med abrikos

  • Tærte med kirsebær

Annonce

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Nyheder fra vores samarbejdspartnere

Annonce

Hvis du ønsker at fortsætte med at læse indholdet på Italiensk Vin & Mad, skal du klikke på Accepter-kanppen til højre, for at bekræft at du accepterer brug af cookies. Mere information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close