Spaghetti Puttanesca

2014-02-03
  • Mængde: 4 personer
  • Forberedelsestid: 25m
  • Tilberedningstid: 15m
  • Samlet tid: 40m

Spaghetti alla Puttanesca

En klassisk og meget værdsat ret, en ret med masser af smag af Italien. Ingredienserne er da også typisk italienske råvarer – tomater, ansjoser, kapers og sorte oliven.

Alternativt kan du vælge at tilsætte finthakkede tørrede tomater, som giver en god smag til retten.

Ingredienser

  • 500 gr spaghetti
  • 3 spsk olivenolie
  • 4 saltede ansjoser, skyllet
  • 3 fed hvidløg
  • 20 udstenede sorte oliven
  • 3 tsk kapers, skyllede
  • 400 gr friske tomater
  • Hakket, bredbladet persille

Vejledning

Trin1

Pil hvidløgsfed, og halver dem. Ansjosfiletterne skylles under koldt vand og rygraden fjernes med en spids kniv. Fyld en gryde med vand og lad det komme i kog.

Trin2

Kom tomaterne i det kogende vand i ca. 30 sekunder, herefter tages de op og skindet flåes af mens de stadig er varme. Halver tomaterne og fjern kernehus samt kerner, tomaterne skæres herefter i tern.

Trin3

På en pande hældes 2 spsk olivenolie, og ved svag varme svitses hvidløg samt ansjosfiletterne som lige findeles med en gaffel. Når hvidløget begynder at tage farve, tilsættes oliven, grofthakket kapers uden væde samt tomater i tern. Lad det stå og simre et par minutter, mens der røres i det en gang imellem.

Trin4

I en gryde med letsaltet vand koges spaghetti efter anvisninger på pakken. Skyl persillen, og snit bladene fint. Hæld vandet fra spaghetti, og kom spaghettien på panden.

Trin5

Fordel spaghettien godt rundt i salsaen, anret på et stort fad og drys med den finthakkede persille.

Andre opskrifter:
  • Tærte med æbler og Ricotta

  • Caponata

  • Frittata med tomater

  • Tærte med aubergine og Ricotta

  • Tiramisu med fersken

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Annonce

Hvis du ønsker at fortsætte med at læse indholdet på Italiensk Vin & Mad, skal du klikke på Accepter-knappen til højre, for at bekræfte at du accepterer brug af cookies. Mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk