Spaghetti med hvidløg, olie og peperoncino

2016-03-01
  • Mængde: 2 personer
  • Forberedelsestid: 5m
  • Tilberedningstid: 12m
  • Samlet tid: 17m

Spaghetti aglio, olio e peperoncino

En klassisk ret som kendes fra flere af Italiens regioner som blandt andet Toscana, Lazio og Sicilien. En super enkel og nem ret at tilberede, udelukkende baseret på naturens råvarer som hvidløg, olivenolie og peperoncino.

Ingredienser

  • 350 gr spaghetti
  • 4 fed hvidløg
  • 1 håndfuld frisk bredbladet persille
  • Revet Parmesanost
  • 4 spsk olivenolie extra vergine
  • 1/2 peperoncino

Vejledning

Trin1

Pil hvidløgsfedene, og halver dem på den lange led. Varm en sjat olie i bunden af en pande, tilsæt hvidløg og drys med fintsnittet peperoncino, hvor kernerne er fjernet. Lad det stå et par minutter ved svag varme, mens der røres ind i mellem, tilsæt en smule salt.

Trin2

I en gryde med kogende vand, koges spaghetti til den er kogt i henhold til anvisninger på pakken. Hæld vandet fra spaghetti'en, gem lidt af kogevandet. Fjern hvidløgsfedene fra pande, og tilsæt 1 stor skefuld af kogevandet, hvorefter den kogte spaghetti fordeles på panden.

Trin3

Snit persillen fint, fordel spaghetti på et stort fad og drys med persille. Serveres med revet parmesan.

Andre opskrifter:
  • Tærte med æbler og Ricotta

  • Caponata

  • Frittata med tomater

  • Tærte med aubergine og Ricotta

  • Tiramisu med fersken

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Annonce

Hvis du ønsker at fortsætte med at læse indholdet på Italiensk Vin & Mad, skal du klikke på Accepter-knappen til højre, for at bekræfte at du accepterer brug af cookies. Mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk