Smuldredejskage med skovbær

2013-08-25
  • Mængde: 4 personer
  • Forberedelsestid: 15m
  • Tilberedningstid: 25m
  • Samlet tid: 40m
Andre opskrifter:
  • Tærte med æbler og Ricotta

  • Caponata

  • Frittata med tomater

  • Tærte med aubergine og Ricotta

  • Tiramisu med fersken

Crumble ai frutti di bosco

En variant af den klassiske kage med smuldredej, en kage som kan laves med mange forskellige typer af bær og frugter. Denne variant er lavet med bær fra skoven, med en blanding af både milde og kraftige bær som giver en rigtig god smag. Skal spises lun med iskoldt flødeskum eller vanilleis til.

Ingredienser

  • 400 gr blandende skovbær - hindbær, brombær, ribs, blåbær mv. efter eget valg
  • 100 gr Mel
  • 60 gr Smør
  • 60 gr Sukker
  • Stødt kanel

Vejledning

Trin1

Skyl og rens bærrene i koldt vand, og dup dem forsigtigt tørre med et stykke køkkenrulle. Smør et ovnfast fad, og fordel bærrene i fadet.

Trin2

I en skål hakkes smørret med mel til det ligner groft revet ost, tilsæt sukker og lidt kanel. Bland godt sammen.

Trin3

Fordel smuldredejen henover bærrene, sørg for at dejen er godt fordelt over bærrene.

Trin4

Kagen bages i ovnen ved 220 grader i ca. 25 minutter, til smuldredejen er blevet sprød og gylden på toppen. Serveres lun med koldt flødeskum eller lidt vanilleis til.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Annonce

Hvis du ønsker at fortsætte med at læse indholdet på Italiensk Vin & Mad, skal du klikke på Accepter-kanppen til højre, for at bekræft at du accepterer brug af cookies. Mere information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close