Smuldredejskage med skovbær

2013-08-25
  • Mængde: 4 personer
  • Forberedelsestid: 15m
  • Tilberedningstid: 25m
  • Samlet tid: 40m

Crumble ai frutti di bosco

En variant af den klassiske kage med smuldredej, en kage som kan laves med mange forskellige typer af bær og frugter. Denne variant er lavet med bær fra skoven, med en blanding af både milde og kraftige bær som giver en rigtig god smag. Skal spises lun med iskoldt flødeskum eller vanilleis til.

Ingredienser

  • 400 gr blandende skovbær - hindbær, brombær, ribs, blåbær mv. efter eget valg
  • 100 gr Mel
  • 60 gr Smør
  • 60 gr Sukker
  • Stødt kanel

Vejledning

Trin1

Skyl og rens bærrene i koldt vand, og dup dem forsigtigt tørre med et stykke køkkenrulle. Smør et ovnfast fad, og fordel bærrene i fadet.

Trin2

I en skål hakkes smørret med mel til det ligner groft revet ost, tilsæt sukker og lidt kanel. Bland godt sammen.

Trin3

Fordel smuldredejen henover bærrene, sørg for at dejen er godt fordelt over bærrene.

Trin4

Kagen bages i ovnen ved 220 grader i ca. 25 minutter, til smuldredejen er blevet sprød og gylden på toppen. Serveres lun med koldt flødeskum eller lidt vanilleis til.

Andre opskrifter:
  • Tærte med æbler og Ricotta

  • Caponata

  • Frittata med tomater

  • Tærte med aubergine og Ricotta

  • Tiramisu med fersken

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Annonce

Hvis du ønsker at fortsætte med at læse indholdet på Italiensk Vin & Mad, skal du klikke på Accepter-knappen til højre, for at bekræfte at du accepterer brug af cookies. Mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk