Små tærter med blå figner

2018-06-14
  • Mængde: 6 personer
  • Forberedelsestid: 20m
  • Tilberedningstid: 30m
  • Samlet tid: 50m
Andre opskrifter:
  • Tærte med æbler og Ricotta

  • Caponata

  • Frittata med tomater

  • Tærte med aubergine og Ricotta

  • Tiramisu med fersken

Tegliette ai fichi blu

Om sommeren er træerne i store dele af Italien, fyldt med store og solmodne figner. I så store mængder at der er rigeligt til både at spise og ikke mindst bruge i madlavningen.

Her er der brugt blå figner, i små portionstærter som kan serveres med hjemmelavet vanilleis, eller måske kold flødeskum.

Ingredienser

  • 9 modne blå figner
  • 3 æg
  • 2 dl mælk
  • 1 dl piskefløde
  • 125 gr hvedemel
  • 50 gr flormelis
  • Rørsukker
  • Smør
  • Pinjekerner
  • Salt

Vejledning

Trin1

I en skål blandes melet med flormelis. Tilsæt æggene, et af gangen, sammen med mælk og piskefløde. Pisk godt mellem hver æg, så der ikke opstår klumper. Tilsæt knivspids salt, og bland det godt. Dæk skålen, lad dejen stå og hvile i ca. 5 minutter.

Trin2

I mellemtiden, smøres 6 små tærteforme på ca. 12 cm i diameter. Skyl og rens fignerne, skær dem i halve, skær dem i halve på langs.

Trin3

Fordel dejen i de 6 tærteforme. Herefter placeres 3 halve figner i hver tærteform, med skæresiden opad. Drys tærterne med med rørsukker.

Trin4

Bag tærterne i ovnen ved 200 grader i ca. 30 - 35 minutter, eller indtil at kanten er gylden og sprød. Lige inden servering drysses tærterne med flormelis og ristede pinjekerner. Du behøver ikke at riste pinjekernerne, det er smag og behag.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Annonce

Hvis du ønsker at fortsætte med at læse indholdet på Italiensk Vin & Mad, skal du klikke på Accepter-kanppen til højre, for at bekræft at du accepterer brug af cookies. Mere information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close