Semifreddo med passionsfrugt

2013-07-31
  • Mængde: 6 personer
  • Forberedelsestid: 30m
  • Tilberedningstid: 5m
  • Samlet tid: 35m

Semifreddo al frutto della passione

Passionsfrugt kaldes også maracuja, og stammer oprindeligt fra Sydamerika. Frugten har en syrlig smag som i kombination med det søde og fede i både fløde og ricotta, giver en delikat dessert med et eksotisk strejf.

Ingredienser

  • 6 Passionsfrugter
  • 3 blade Husblas
  • 300 gr Ricotta
  • 250 gr Piskefløde
  • 120 gr Flormelis
  • 1 tsk Flormelis
  • 3 Passionsfrugter

Vejledning

Trin1

Halver de 6 passionsfrugter, fjern kerner og indmad, sigt det gennem en si og lad saften blive opsamlet i en skål. Gem kernerne til dekoration.

Trin2

Læg husblas-bladene i blød i en skål med koldt vand i ca. 5 minutter. Lun saften fra passionsfrugterne i en lille gryde - det må ikke koge, og opløs husblas-bladene heri med det vand som hænger ved bladene. Rør godt rundt indtil husblas'en er helt opløst i den lune væske.

Trin3

Bland ricotta og fløde i en skål, og rør til det har en ensartet konsistens, tilsæt saften fra passionsfrugt sammen med flormelis og rør godt sammen. Tilsæt evt. lidt vand eller likør efter smag, og vend godt sammen, fordel i portionsforme og stil på køl i minimum 3-4 timer.

Trin4

Til passionsfrugt-salsaen, halveres frugten og tag indmaden ud, som kommes gennem en sigte. Saften blandes med flormelis, bland godt sammen og stil salsaen på køl indtil der skal serveres.

Trin5

Når desserten er klar til servering, fordeles lidt salsa på 6 desserttallerkener, vend isen ud af formene og placer hver enkelt portion ovenpå salsaen. Fordel salsa og lidt kerner fra passionsfrugten ovenpå isen og server.

Andre opskrifter:
  • Fiskepinde med Parmigiano Reggiano

  • Risotto med rødkål

  • Snoede butterdejs-stænger med skinke

  • Sommertærte med abrikos

  • Tærte med kirsebær

Annonce

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Nyheder fra vores samarbejdspartnere

Annonce

Hvis du ønsker at fortsætte med at læse indholdet på Italiensk Vin & Mad, skal du klikke på Accepter-kanppen til højre, for at bekræft at du accepterer brug af cookies. Mere information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close