Risotto med græskar

2013-07-26
  • Mængde: 4 personer
  • Forberedelsestid: 10m
  • Tilberedningstid: 20m
  • Samlet tid: 30m
Andre opskrifter:
  • Små tærter med blå figner

  • Tærte med zucchini-blomster

  • Vandmelon smoothie

  • Tærte med brombær og Mascarponecreme

  • Brødpie med Parmigiano Reggiano

Risotto alla zucca

Risotto med græskar er en af de klassiske retter i det italienske køkken, retten er især populær i Lombardiet som har en stor naturlig produktion af ris til risotto.

Risotto med græskar er en helt enkel og meget nem ret at tilberede, en ret som samtidig har en god fyldig smag. Retten er oprindeligt opstået udfra hvad der fandtes i køkkenhaven, og græskar er billig at dyrke og derved en billig ingrediens som findes i mange forskellige italienske retter.

Ingredienser

  • 400 gr Risottoris
  • 1 Løg
  • 1 liter Grøntsagsbouillon
  • 100 gr revet Parmesan
  • 300 gr Græskar
  • 1/2 glas tør Hvidvin
  • 50 gr Smør

Vejledning

Trin1

Start med at forberede græskar - halver græskarret og fjern kernerne med en ske. Skær i skiver, samt fjern skrællen og skær græskarkødet i små tern.

Trin2

Pil løget og snit det fint. I en gryde varmes olie og løget steges til det er gyldent. Herefter tilsættes græskartern og lad dem blive let bløde, før risene tilsættes.,

Trin3

Bland godt sammen, så risene ikke sætter sig fast i gryden. Tilsæt hvidvin og lad det blive absorberet af risene.

Trin4

Tilsæt herefter grøntsagsbouillon lidt efter lidt, efterhånden som det bliver absorberet af risene. Rør ind i mellem i risene og lad det småsimre i ca. 20 minutter. Når der mangler 2 minutter, slukkes for varmen og der tilsættes smør og revet ost. Rør godt rundt og lad stå i 2 minutter. Serveres straks med revet parmesanost.

Skriv en Kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Annonce

Hvis du ønsker at fortsætte med at læse indholdet på Italiensk Vin & Mad, skal du klikke på Accepter-kanppen til højre, for at bekræft at du accepterer brug af cookies. Mere information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close