Pizzoccheri fra Valtellina

2015-10-25
  • Mængde: 6 personer
  • Forberedelsestid: 30m
  • Tilberedningstid: 20m
  • Samlet tid: 55m

Pizzoccheri Traditionale

Pizzoccheri er en bastant hovedret, som man primært spiser om vinteren i Valtellina, der ligger på grænsen mellem Italien og Schweiz.

Det er en bonderet, som skulle mætte og give varme. Pizzoccheri er pasta – minder lidt om tagliatelle – men istedet lavet af boghvedemel. Under et besøg i Valtellina spurgte vi Tato Sozzani, ejeren af Hotel de la Poste i Sondrio og en stor talsmand for det valtellina’ske køkken, hvordan retten traditionelt skal tilberedes.

Her er Tatos opskrift til 6 personer med god appetit.

Ingredienser

  • 500 gram Pizzoccheri
  • 300 gram kartofler
  • 400 gram Emmenthaler eller Fontina
  • 150 gram Parmesan
  • 400 gram savoykål
  • 250 gram smør
  • 2 fed hvidløg
  • 2 blade salvie

Vejledning

Trin1

Sæt en gryde med vand over. Når vandet koger tilsættes Pizzoccheri, kartoflerne som er skåret i tern og salaten som er skåret i strimler.

Trin2

Mens Pizzoccherierne koger skæres emmenthaler/fontinaen i små terninger. Smørret smeltes i en gryde sammen med de fintsnittede hvidløgsfed og salvie. Når Pizzoccherierne, kartofler og savoykålen er kogt færdigt drænes blandingen for vand.

Trin3

Kom en smule af blandingen over i et bagefad, drys lidt parmesan og emmenthaler/fontina på, læg et nyt lag Pizzoccherier og drys igen med parmesan og emmenthaler. Forsæt således indtil al Pizzoccherien er fordelt.

Trin4

Hæld det varme smeltede smør hen over blandingen. Rør rundt og server straks.

Trin5

Alternativt: Nogen vælger også at koge pizzoccheri, kartofler og savoykålen og derefter hælde vandet fra gryden. Derefter tilsættes ostene under omrøring og tilsidst det smeltede smør. Ulempen med denne måde er, at retten let sætter sig i gryden og kræver lidt hårdt arbejde efterfølgende at få den rengjort igen (Kan med fordel stå i blød natten over).

Andre opskrifter:
  • Fiskepinde med Parmigiano Reggiano

  • Risotto med rødkål

  • Snoede butterdejs-stænger med skinke

  • Sommertærte med abrikos

  • Tærte med kirsebær

Annonce

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Nyheder fra vores samarbejdspartnere

Annonce

Hvis du ønsker at fortsætte med at læse indholdet på Italiensk Vin & Mad, skal du klikke på Accepter-kanppen til højre, for at bekræft at du accepterer brug af cookies. Mere information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close