Pikante Madeleine-kager med birkes og parmaskinke

2015-10-11
  • Mængde: 12 stk.
  • Forberedelsestid: 20m
  • Tilberedningstid: 12m
  • Samlet tid: 32m

Madeleinette piccante con Prosciutto di Parma

Små lækre Madeleine-kager som er perfekte til en lille snack eller som antipasta med forskelligt lækkert italiensk pålæg.

Madeleine-kagerne er oprindeligt franske men har lige så stille bredt til de øvrige lande, og er kendt for deres sprødhed og ikke mindst deres udseende som minder om en musling.

Ingredienser

  • 2 æg
  • 1 tsk. birkes
  • 140 g mel
  • 6 g bagepulver
  • 60 g smeltet afkølet smør
  • 30 g mælk
  • 3 knivspids salt
  • Peber efter smag

Vejledning

Trin1

Pisk æggene sammen, tilsæt mel, bagepulver, salt og peber. Vend herefter forsigtigt det smeltede, afkølede smør, mælk og birkes i massen.

Trin2

Smør formene og drys dem med lidt mel og fordel massen i Madeleine-formene. Vær forsigtig, for de må nemlig ikke fyldes helt til kanten.

Trin3

Sæt kagerne midt i ovnen ved 190 °C og bag kagerne i ca. 12 minutter (kanterne skal være gyldne). Tag pladen ud af ovnen, og læg kagerne over på en bagerist.

Trin4

Du kan servere Madeleine-kagerne sammen med skiver af parmaskinke, halverede cherrytomater og friske basilikumblade.

Opskrift type: Tags: , Ingredienser: , , , , , ,
Andre opskrifter:
  • Fiskepinde med Parmigiano Reggiano

  • Risotto med rødkål

  • Snoede butterdejs-stænger med skinke

  • Sommertærte med abrikos

  • Tærte med kirsebær

Annonce

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Nyheder fra vores samarbejdspartnere

Annonce

Hvis du ønsker at fortsætte med at læse indholdet på Italiensk Vin & Mad, skal du klikke på Accepter-kanppen til højre, for at bekræft at du accepterer brug af cookies. Mere information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close