Panzanella

2013-09-25
  • Mængde: 4 personer
  • Forberedelsestid: 15m
  • Tilberedningstid: 30m
  • Samlet tid: 45m
Andre opskrifter:
  • Små tærter med blå figner

  • Tærte med zucchini-blomster

  • Vandmelon smoothie

  • Tærte med brombær og Mascarponecreme

  • Brødpie med Parmigiano Reggiano

Panzanella

Panzanella er oprindeligt en fattigmandsret fra regionen Toscana og spises idag ofte som et let sommermåltid.  En ret som indeholder friske grøntsager fra køkkenhaven, kræver ingen tilberedning som kogning eller stegning, og er hurtig at tilberede da grøntsagerne og brødet blot skal skæres i mindre stykker og vendes i dressingen.

Retten findes i forskellige varianter med forskellige navne afhængig af område men den mest kendte er den toscanske version.

Ingredienser

  • 2 modne tomater
  • 1 rødløg
  • 1/2 agurk
  • Håndfuld friske basilikumblade
  • 400 gr daggamle brødskiver
  • 2 spsk hvidvinseddike
  • Olivenolie
  • Salt & Peber

Vejledning

Trin1

Pil og snit rødløget i skiver. Skræl agurken og skær den i skiver og herefter i kvarte. Halver tomaterne og fjern kernerne, hvorefter tomaterne skæres i tern.

Trin2

For 4 skiver rustikt landbrød, skæres skorpen væk og dyp brødet i en skål med vand tilsat lidt olivenolie, så det lige bliver lidt blødt. Herefter rives eller skæres skiverne i mindre stykker.

Trin3

Bland brødstykker, løg, agurk og tomater sammen med friske basilikumblade, olivenolie, hvidvinseddike samt salt og peber.

Trin4

Lad salaten hvile i køleskabet i ca. 30 minutter, tages ud af køleskabet 15 min. før den skal serveres.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Annonce

Hvis du ønsker at fortsætte med at læse indholdet på Italiensk Vin & Mad, skal du klikke på Accepter-kanppen til højre, for at bekræft at du accepterer brug af cookies. Mere information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close