Panettone

2013-12-25
  • Mængde: 10 personer
  • Forberedelsestid: 60m
  • Tilberedningstid: 60m
  • Samlet tid: 2:00 t
Andre opskrifter:
  • Pizza med rødløg og Pancetta

  • Fiskepinde med Parmigiano Reggiano

  • Risotto med rødkål

  • Snoede butterdejs-stænger med skinke

  • Sommertærte med abrikos

Annonce

Panettone

Den klassiske julekage, som du finder til julemiddagen i Italien. Kagen består af en blød og luftig dej,som er fyldt med rosiner og kandiseret frugt. Det er meget nemt selv at bage en panettone, det kræver dog lidt tålmodighed og du skal forvente at bruge 1 dags tid på tilberedningen.

Du skal forvente at den samlede hævetid er ca. 7 timer.
Tip: du kan evt. lade rosiner blive blødt op i spiritus, f.eks rom, eller en likør efter smag – det giver en god smag til kagen.

Ingredienser

  • 40 gr kandiseret appelsin – hakket
  • 40 gr kandiseret sukat – hakket
  • 160 gr smør
  • 500 gr hvedemel
  • 60 ml mælk
  • 12 gr gær
  • Revet skal af 1 citron
  • 1 tsk vanillesukker
  • 160 gr sukker
  • 1 stang vanille
  • 5 gr salt
  • 5 æg
  • 120 gr rosiner

Vejledning

Trin1

Start med at lægge rosiner i en skål og dæk dem med kogende vand. I en skål smuldres gæren i den lunkne mælk, herefter tilsættes hvedemel lidt efter lidt indtil der opnåes en blød og homogen dej. Stil skålen tildækket på et lunt sted i ca. 1 time.

Trin2

Herefter tilsættes 180 gr hvedemel og 2 æg til dejen. Dejen æltes godt sammen, samtidig med at der tilsættes 60 gr blødt smør og 60 gr sukker lidt efter lidt, til den er blød og smidig, uden at klistre. Dæk dejen til og lad den stå lunt i ca. 2 timer.

Trin3

Nu tilsættes 3 æg samt 220 gr hvedemel, og dejen æltes godt sammen til den får en elastisk konsistens. Tilsæt resten af sukkeret og lidt salt. Tilsæt 60 gr blødt smør, rosiner, appelsinskal, sukat, revet citronskal, korn fra vanillestang samt vanillesukker – ælt dejen godt sammen. Lad nu dejen stå tildækket på et lunt sted i ca. 2 timer eller indtil den har fordoblet sin størrelse.

Trin4

En springform forhøjes med karton, så kanten er ca. 20-22 cm og fores herefter med bagepapir. Fordel dejen i formen, som stilles et lunt sted indtil dejen er hævet op til kanten af kartonen, ca. 4-5 timer. Tænd ovnen på 200 grader. Med en meget skarp kniv skæres et kryds i toppen af kagen, i krydset placeres en klat smør.

Trin5

Sæt kagen i ovnen på nederste rille, og bag den i ca. 10-15 minutter, herefter skrues ned til 190 grader og lad den bage i endnu 10-15 minutter hvorefter temperaturen skrues ned til 180 grader og kagen bages videre i 1 time. Når kagen er bagt, tages den ud af ovnen til afkøling og herefter klar til at blive serveret.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Annonce

Hvis du ønsker at fortsætte med at læse indholdet på Italiensk Vin & Mad, skal du klikke på Accepter-kanppen til højre, for at bekræft at du accepterer brug af cookies. Mere information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close