Påsketærte

2014-04-18
  • Forberedelsestid: 40m
  • Tilberedningstid: 50m
  • Samlet tid: 1:30 t

Torta Pasqualina

Der findes flere forskellige tærter som spises i Italien ved påsketid, denne tærte er en klassiker og blev oprindeligt lavet med 33 lag dej – hvert lag symboliserer 1 år af Jesus leveår, så det er en tærte som kræver god forberedelsestid.

Tærten stammer oprindeligt fra Ligurien og indeholder i den traditionelle version sølvbede men den tilberedes ligeså ofte med spinat som fyld.

Tærten spises kold 1. Påskedag, da den er meget velegnet til at tilberede i god tid.

Ingredienser

  • 500 gr frisk sølvbede eller spinat
  • 250 gr Ricotta
  • 50 gr Parmesan
  • 60 gr Pecorino
  • 2 pakker Butterdej
  • 6 æg
  • Salt & Peber

Vejledning

Trin1

Skyl og rens spinat el. bede i koldt vand. Kog spinat i en gryde med letsaltet vand, lad det koge i ca. 5 minutter. Sørg for at få så meget vand ud af spinaten som muligt.

Trin2

Til ostefyldet blandes ricotta med 1 æg, parmesan og pecorino, smag til med salt og peber.

Trin3

Smør en springform med en diameter på ca. 20 cm med smør, rul butterdejen ud og fordel halvdelen af dejen på bunden af formen. Sørg for at dejen bliver fordelt godt op af siderne på formen. Prik bunden med en gaffel.

Trin4

Fordel spinatfyldet udover tærtedejen, herefter fordeles ostefyldet ovenpå. Lav 4 fordybninger med bagsiden af en spiseske jævnt fordelt i ostefyldet.

Trin5

Slå et æg ud i hver af fordybninger, pas på at blommen ikke ødelægges. Skær et låg af det resterende dej, så det passer til formen. Gem evt. lidt dej hvis du ønsker at pynte tærten.

Trin6

Læg dejlåget over tærten og fold kanterne ind over låget så det lukker til. Pisk det sidste æg i en lille skål og pensl låget og evt. dekoration med ægget. Bag tærten i ovnen ved 200 grader i ca. 50 minutter.

Andre opskrifter:
  • Tærte med æbler og Ricotta

  • Caponata

  • Frittata med tomater

  • Tærte med aubergine og Ricotta

  • Tiramisu med fersken

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Annonce

Hvis du ønsker at fortsætte med at læse indholdet på Italiensk Vin & Mad, skal du klikke på Accepter-knappen til højre, for at bekræfte at du accepterer brug af cookies. Mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk