Påske Colomba

2014-04-16
Traditionel Colomba til påske
  • Mængde: 1 kage
  • Forberedelsestid: 13:00 t
  • Tilberedningstid: 30m
  • Samlet tid: 13:30 t
Andre opskrifter:
  • Brødpie med Parmigiano Reggiano

  • Pizza med rødløg og Pancetta

  • Fiskepinde med Parmigiano Reggiano

  • Risotto med rødkål

  • Snoede butterdejs-stænger med skinke

Colomba Pasquale

Den traditionelle italienske påskekage der har form som en due, pyntes med sukker og mandler. Kagen kan købes i de fleste butikker op til påske, men det er lidt sjovere at bage den selv og det er faktisk meget nemt. Det kræver dog god tid, da kagen skal hæve i min. 10 timer inden den bages.

Ingredienser

  • 450 gr hvedemel
  • 3 æg
  • 150 gr sukker
  • 250 gr smør
  • 200 gr kandiseret frugt (appelsinskal mv.)
  • 2 kopper mælk
  • 25 gr gær
  • 1 spsk vanillesukker
  • Salt
  • 100 gr flormelis
  • 3 æggeblommer
  • 100 gr mandelmel
  • 50 gr mandler
  • 50 gr perlesukker
  • Til pynt: 60 gr flormelis

Vejledning

Trin1

Bland 100 gr mel med 1/3 af den tempererede mælk, smuldr gæren i blandingen og rør til gæren er helt opløst. Når blandingen har opnået en ensartet konsistens, sættes den til hævning et lunt sted, i 30 minutter.

Trin2

Nu tilsættes dejen 100 gr hvedemel, samt 1 glas lunt vand, og ælt det sammen til en smidig dej. Lad dejen hæve tildækket på et lunt sted i yderligere 30 minutter.

Trin3

Herefter tilsættes dejen igen 100 gr hvedemel og 100 gr sukker, 100 gr blødt smør, og dejen æltes godt sammen, til den er elastisk og let. Stil dejen til hævning tildækket og et lunt sted i ca. 2 timer.

Trin4

Når dejen er hævet for tredie gang, tilsættes 150 gr hvedemel, 40 gr sukker, 150 gr smør og en smule salt. Bland det hele godt sammen, samtidig med at der undervejs tilsættes vanillesukker, kandiseret frugt i små tern, og de tre æg - et af gangen.

Trin5

Fordel dejen i en papirform, og lad dejen hæve i yderligere 8 timer. Imellemtiden forbederes glasuren.

Trin6

Til glasuren: Bland mandelmel med flormelis og de tre æggehvider til en ensartet konsistens. Glasuren må ikke være for tynd, da den så ikke vil blive liggende ovenpå kagen.

Trin7

Når dejen er hævet for sidste gang, fordeles glasuren forsigtigt henover kagen. Drys med perlesukker og ristede mandler.

Trin8

Bages i ovnen ved 180 grader i ca. 30 minutter, dæk kagen med et stykke bagepapir for at den ikke får for meget farve. Når kagen er bagt færdig, afkøles den og drysses med flormelis.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Annonce

Hvis du ønsker at fortsætte med at læse indholdet på Italiensk Vin & Mad, skal du klikke på Accepter-kanppen til højre, for at bekræft at du accepterer brug af cookies. Mere information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close