Linguine med appelsin, taggiasca-oliven og parmaskinke

2015-12-28
  • Mængde: 4 personer
  • Forberedelsestid: 15m
  • Tilberedningstid: 15m
  • Samlet tid: 30m

Linguine all arancia, olive e Prosciutto di Parma

En let og helt enkel ret, hvor appelsinsmagen passer perfekt til den tørrede skinke.

Ingredienser

  • 300 gr linguine
  • 100 g parmaskinke, ikke skåret for tyndt
  • 40 g revet parmesan
  • 3 skefulde Taggiasca-oliven (du kan også bruge sorte oliven)
  • ½ appelsin
  • 40 g smør
  • Sød merian
  • Ekstra jomfru olivenolie
  • Salt og peber
  • Til garnering:
  • 4 appelsinskiver
  • 4 skiver parmaskinke

Vejledning

Trin1

Riv appelsinskallen og bland den med smørret. Tilsæt peber og stil blandingen til side, men ikke i køleskabet.

Trin2

Skær 100 g parmaskinke i skiver. Varm lidt olie kort i en stegepande og tilsæt skinke og sød merian. Brug svag varme, så skinken ikke bliver stegt.

Trin3

Kog linguinen i saltet vand, til den er "al dente", hæld pastaen i en sigte og gem lidt af kogevandet. Kom pastaen på en stegepande sammen med skinke, smør, oliven og en god skefuld kogevand fra pastaen. Vend osten i. Læg en appelsinskive på hver tallerken og placér pastaen ovenpå. Garneres med blade af sød merian og skiver af parmaskinke.

Andre opskrifter:
  • Fiskepinde med Parmigiano Reggiano

  • Risotto med rødkål

  • Snoede butterdejs-stænger med skinke

  • Sommertærte med abrikos

  • Tærte med kirsebær

Annonce

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Nyheder fra vores samarbejdspartnere

Annonce

Hvis du ønsker at fortsætte med at læse indholdet på Italiensk Vin & Mad, skal du klikke på Accepter-kanppen til højre, for at bekræft at du accepterer brug af cookies. Mere information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close