Lasagne

Lasagne alla Bolognese

Den klassiske italienske lasagne alla Bolognese, som oprindeligt stammer fra regionen Emilia Romagna og har fået sit navn fra byen Bologna, hvor retten har sin oprindelse.

Lasagne

Forb. tid 2 timer
Tilb. tid 40 minutter
Samlet tid 2 timer 40 minutter
Ret Primo
Antal 4 personer

Ingredienser
  

  • 250 gr hakket oksekød
  • 250 gr hakket svinekød
  • 50 gr Pancetta i tern/bacon kan bruges istedet
  • 1 løg
  • 1 fed hvidløg
  • 2 gulerødder
  • 500 ml purerede tomater
  • Salt og peber
  • 2 spsk smør
  • 1 dl hvedemel
  • 1 liter mælk
  • Salt og peber
  • Tørrede lasagneplader
  • Revet ost til gratinering

Sådan gør du
 

  • Tilberedning af kødsovs: Løg og hvidløg pilles og snittes fint, gulerødderne skrælles og rives på den fine side af råkost-jernet. Løg svitses i en gryde med olie, til de er gyldne og møre.
  • Tilsæt bacon i tern og lad det lige blive sprødt. Herefter tilsættes det hakkede kød, og lad det stege ved svag varme i ca. 10 min. under jævnlig omrøring. Tilsæt tomatpure samt salt og peber
  • Lad kødsaucen simre ved svag varme i 1 time, mens der jævnligt røres i gryden.
  • Tilberedning af bechamelsauce: Smelt smør i en gryde og tilsæt melet, pisk til alt melet er opsuget af fedtstoffet.
  • Tilsæt mælken samt salt og peber, og pisk godt så der ikke er nogen melklumper. Lad saucen stå ved svag varme mens der hele tiden røres, så at mælken ikke brænder på. Efter ca. 15-20 minutter begynder saucen at tykne og få den helt rigtige konsistens. Tag gryden af varmen.
  • Smør et firkantet fad, i bunden lægges et lag lasagneplader, herefter lægges et lag kødsauce efterfulgt af et lag bechamelsauce, nu lægges et nyt lag lasagneplader, efterfulgt af kødsauce og bechamelsauce. Fortsæt på denne måde indtil der ikke er mere kød- og bechamelsauce, det øverste lag skal være kødsauce.
  • Lasagnen drysses med revet ost og sættes i ovnen i ca. 40 minutter ved 200 grader.

Andre artikler

Back to top button