Kold jordbærsuppe

2013-07-18
  • Mængde: 4 personer
  • Forberedelsestid: 20m
  • Tilberedningstid: 15m
  • Samlet tid: 35m
Andre opskrifter:
  • Jordbær-bruschetta

  • Små tærter med blå figner

  • Tærte med zucchini-blomster

  • Vandmelon smoothie

  • Tærte med brombær og Mascarponecreme

Zuppa di fragola

Italienerne bruger gerne jordbær til en forfriskende dessert hvor bærrene får lov til at ligge i en lage af rødvin eller balsamico – hvilket bare smager dejligt, men bærrene kan også bruges til en læskende kølig suppe med hjemmebagte marengs til.

Ingredienser

  • 4 æggehvider
  • 3 spsk. sukker
  • 500 gr friske jordbær
  • 1 glas Marsala eller tør hvidvin
  • Lidt frisk mynte
  • Knivspids fint salt

Vejledning

Trin1

Marengs: Pisk hviderne helt stive sammen med 2 spsk. sukker og salt, du skal kunne vende bunden i vejret på skålen uden at indholdet flyder ud. Sprøjt marengsmassen ud på en bageplade i mellemstore toppe - portionen giver ca. 12 toppe. Bages i ovnen ved 180 grader i 15 minutter - ovnen må ikke åbnes da det vil få marengsene til at falde sammen, herefter slukkes ovnen og lad marengsene afkøle.

Trin2

Jordbærsuppe: Skyl jordbærrene, fjern den grønne top og skær dem i mindre stykker. Tag lidt fra som skal bruges til pynt.

Trin3

Kom jordbærrene i en blender og mos til pure sammen med 1 spsk. sukker og Marsala/hvidvin.

Trin4

Herefter koges puréen ved lav varme i 2 min., tilsæt de jordbær som er taget fra til pynt og lad dem koge med i 1 min.

Trin5

Lad suppen køle. Skyl mynten, og del i små buketter. Server suppen i portions-skåle med et par marengs ovenpå og pynt med mynte.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Annonce

Hvis du ønsker at fortsætte med at læse indholdet på Italiensk Vin & Mad, skal du klikke på Accepter-kanppen til højre, for at bekræft at du accepterer brug af cookies. Mere information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close