Kold jordbærsuppe

2013-07-18
  • Mængde: 4 personer
  • Forberedelsestid: 20m
  • Tilberedningstid: 15m
  • Samlet tid: 35m

Zuppa di fragola

Italienerne bruger gerne jordbær til en forfriskende dessert hvor bærrene får lov til at ligge i en lage af rødvin eller balsamico – hvilket bare smager dejligt, men bærrene kan også bruges til en læskende kølig suppe med hjemmebagte marengs til.

Ingredienser

  • 4 æggehvider
  • 3 spsk. sukker
  • 500 gr friske jordbær
  • 1 glas Marsala eller tør hvidvin
  • Lidt frisk mynte
  • Knivspids fint salt

Vejledning

Trin1

Marengs: Pisk hviderne helt stive sammen med 2 spsk. sukker og salt, du skal kunne vende bunden i vejret på skålen uden at indholdet flyder ud. Sprøjt marengsmassen ud på en bageplade i mellemstore toppe - portionen giver ca. 12 toppe. Bages i ovnen ved 180 grader i 15 minutter - ovnen må ikke åbnes da det vil få marengsene til at falde sammen, herefter slukkes ovnen og lad marengsene afkøle.

Trin2

Jordbærsuppe: Skyl jordbærrene, fjern den grønne top og skær dem i mindre stykker. Tag lidt fra som skal bruges til pynt.

Trin3

Kom jordbærrene i en blender og mos til pure sammen med 1 spsk. sukker og Marsala/hvidvin.

Trin4

Herefter koges puréen ved lav varme i 2 min., tilsæt de jordbær som er taget fra til pynt og lad dem koge med i 1 min.

Trin5

Lad suppen køle. Skyl mynten, og del i små buketter. Server suppen i portions-skåle med et par marengs ovenpå og pynt med mynte.

Andre opskrifter:
  • Tærte med æbler og Ricotta

  • Caponata

  • Frittata med tomater

  • Tærte med aubergine og Ricotta

  • Tiramisu med fersken

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Annonce

Hvis du ønsker at fortsætte med at læse indholdet på Italiensk Vin & Mad, skal du klikke på Accepter-knappen til højre, for at bekræfte at du accepterer brug af cookies. Mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk