Klassisk kastanjekage fra Toscana

2015-10-07
Andre opskrifter:
  • Tærte med brombær og Mascarponecreme

  • Brødpie med Parmigiano Reggiano

  • Pizza med rødløg og Pancetta

  • Fiskepinde med Parmigiano Reggiano

  • Risotto med rødkål

Castagnaccio alla toscana

Den klassiske kastanjekage som stammer fra Toscana, er en traditionel kage fra området og tilberedes med kastanjemel og fyldes med for eksempel rosiner, pinjekerner samt drysses med rosmarin.

Ingredienser

  • 550 gr sigtet kastaniemel (kan købes fra sidst på efteråret til hen på foråret, da melet har begrænset holdbarhed)
  • 200 ml mælk
  • 250 ml vand
  • 1 spsk sukker
  • 5 spsk olivenolie (solsikkeolie kan også bruges)
  • 60 gr pinjekerner
  • 4-5 kviste frisk rosmarin
  • Salt

Vejledning

Trin1

I en skål blandes kastanjemel med mælkog vand, og dejen blandes godt sammen. Sørg for at der ikke er klumper.

Trin2

Tilsæt sukker og salt. Rør dejen sammen - den vil være temmelig flydende. Smør en springform på 24 cm i diameter med olie, og fordel dejen i formen.

Trin3

Fordel pinjekerner på dejen, tryk dem lidt ned i dejen, til sidst drysses rosmarinbladene over kagen. Kagen bages i ovnen ved 180 grader i 45-50 minutter. En variant af kagen, bruger rosiner sammen med pinjekerner ovenpå kagen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Annonce

Hvis du ønsker at fortsætte med at læse indholdet på Italiensk Vin & Mad, skal du klikke på Accepter-kanppen til højre, for at bekræft at du accepterer brug af cookies. Mere information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close