Kartoffelfad med soltørrede tomater

2013-06-23
  • Mængde: 6 personer
  • Forberedelsestid: 15m
  • Tilberedningstid: 45m
  • Samlet tid: 60m
Andre opskrifter:
  • Tærte med brombær og Mascarponecreme

  • Brødpie med Parmigiano Reggiano

  • Pizza med rødløg og Pancetta

  • Fiskepinde med Parmigiano Reggiano

  • Risotto med rødkål

Patate al forno con pomodori secchi

Kartoffelfadet kan spises som selvstændig ret, da den i sig selv er godt mættende og fyldt med smag. Er også meget velegnet som tilbehør til en god steg på en kold vinterdag.

Ingredienser

  • 1,2 kg Kartofler
  • 1 Laurbærblad
  • 1 kvist Rosmarin
  • 100 gr Soltørrede tomater
  • 1 fed Hvidløg
  • 150 gr Mozzarella
  • Rasp
  • Oregano
  • Olivenolie
  • Salt & Peber

Vejledning

Trin1

Skræl kartoflerne, og skær dem i mindre tern.

Trin2

Smør et ildfast fad med olivenolie og drys kanten med rasp. I det ildfaste fad blandes kartoffel-tern med rosmarin-nålene, laurbærblad, knivspids salt - hæld lidt olivenolie henover og sæt fadet i ovnen ved 190 grader i ca. 30 min.

Trin3

I mellemtiden skæres de tørrede tomater i mindre stykker som lægges i en skål med kogende vand.

Trin4

Hvidløgsfedet pilles og hakkes fint, mozzarella skæres i mindre tern.

Trin5

Efter de 30 min. tages kartoffelfadet ud af ovnen, og de afdryppede tomatstykker, mozzarella-tern, lidt oregano samt hvidløget blandes i kartoflerne.

Trin6

Drys lidt rasp henover blandingen og sæt fadet i ovnen ved 200 grader i 15 min. til osten er smeltet og kartoflerne gennembagte.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Annonce

Hvis du ønsker at fortsætte med at læse indholdet på Italiensk Vin & Mad, skal du klikke på Accepter-kanppen til højre, for at bekræft at du accepterer brug af cookies. Mere information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close