Hyldeblomstgele

Gelatina ai fiori di sambuco

Gem sommerens hyldeblomster på glas i form af en gele på hyldeblomst, geleen smager godt på et stykke ristet brød eller som tilbehør til kraftige italienske oste som for eksempel Pecorino.

Hyldeblomstgele

Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Samlet tid 50 minutter
Ret Henkogning
Antal 4 små glas

Ingredienser
  

  • 10 hyldeblomster
  • 500 ml koldt vand
  • 250 ml æblesaft
  • 1 økologisk appelsin
  • 1 økologisk citron
  • 500 gr sylte-sukker el. 1 brev gul Melatin

Sådan gør du
 

  • Skyl hyldeblomsterne forsigtigt, og dup dem tørre. Læg dem i en dyb skål, hæld æblesaft og vand henover så blomsterne er dækkede. Skyl appelsin og citron grundigt, pres saften og hak skallerne groft. Hæld citron- og appelsinsaft samt skaller ned til hyldeblomsterne og rør rundt. Lad det stå køligt natten over.
  • Næste dag fjernes hyldeblomster og citrus-skræller, si resten af saften gennem en fin sigte. Sørg for at vandet presses godt ud af blomsterne for at få al den gode smag med. Hæld saften i en gryde, tilsæt syltesukker og lad det komme op at koge mens der hele tiden røres i det.
  • Lad det koge i ca. 4 minutter eller i henhold til anvisninger på syltesukkerets emballage. Fjern eventuel skum som lægger sig på toppen.
  • Hæld geleen på skoldede og Atamonskyllede glas, sæt låget på med det samme. Lad glassene køle af inden de sættes på plads.
Back to top button