Hyldeblomstgele

2014-07-28
  • Mængde: 4 små glas
  • Forberedelsestid: 20m
  • Tilberedningstid: 24:00 t
  • Samlet tid: 24:20 t

Gelatina ai fiori di sambuco

Gem sommerens hyldeblomster på glas i form af en gele på hyldeblomst, geleen smager godt på et stykke ristet brød eller som tilbehør til kraftige italienske oste som for eksempel Pecorino.

Ingredienser

  • 10 hyldeblomster
  • 500 ml koldt vand
  • 250 ml æblesaft
  • 1 økologisk appelsin
  • 1 økologisk citron
  • 500 gr sylte-sukker el. 1 brev gul Melatin

Vejledning

Trin1

Skyl hyldeblomsterne forsigtigt, og dup dem tørre. Læg dem i en dyb skål, hæld æblesaft og vand henover så blomsterne er dækkede. Skyl appelsin og citron grundigt, pres saften og hak skallerne groft. Hæld citron- og appelsinsaft samt skaller ned til hyldeblomsterne og rør rundt. Lad det stå køligt natten over.

Trin2

Næste dag fjernes hyldeblomster og citrus-skræller, si resten af saften gennem en fin sigte. Sørg for at vandet presses godt ud af blomsterne for at få al den gode smag med. Hæld saften i en gryde, tilsæt syltesukker og lad det komme op at koge mens der hele tiden røres i det.

Trin3

Lad det koge i ca. 4 minutter eller i henhold til anvisninger på syltesukkerets emballage. Fjern eventuel skum som lægger sig på toppen.

Trin4

Hæld geleen på skoldede og Atamonskyllede glas, sæt låget på med det samme. Lad glassene køle af inden de sættes på plads.

Andre opskrifter:
  • Fiskepinde med Parmigiano Reggiano

  • Risotto med rødkål

  • Snoede butterdejs-stænger med skinke

  • Sommertærte med abrikos

  • Tærte med kirsebær

Annonce

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Nyheder fra vores samarbejdspartnere

Annonce

Hvis du ønsker at fortsætte med at læse indholdet på Italiensk Vin & Mad, skal du klikke på Accepter-kanppen til højre, for at bekræft at du accepterer brug af cookies. Mere information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close