Hyldeblomstgele

2014-07-28
  • Mængde: 4 små glas
  • Forberedelsestid: 20m
  • Tilberedningstid: 24:00 t
  • Samlet tid: 24:20 t

Gelatina ai fiori di sambuco

Gem sommerens hyldeblomster på glas i form af en gele på hyldeblomst, geleen smager godt på et stykke ristet brød eller som tilbehør til kraftige italienske oste som for eksempel Pecorino.

Ingredienser

  • 10 hyldeblomster
  • 500 ml koldt vand
  • 250 ml æblesaft
  • 1 økologisk appelsin
  • 1 økologisk citron
  • 500 gr sylte-sukker el. 1 brev gul Melatin

Vejledning

Trin1

Skyl hyldeblomsterne forsigtigt, og dup dem tørre. Læg dem i en dyb skål, hæld æblesaft og vand henover så blomsterne er dækkede. Skyl appelsin og citron grundigt, pres saften og hak skallerne groft. Hæld citron- og appelsinsaft samt skaller ned til hyldeblomsterne og rør rundt. Lad det stå køligt natten over.

Trin2

Næste dag fjernes hyldeblomster og citrus-skræller, si resten af saften gennem en fin sigte. Sørg for at vandet presses godt ud af blomsterne for at få al den gode smag med. Hæld saften i en gryde, tilsæt syltesukker og lad det komme op at koge mens der hele tiden røres i det.

Trin3

Lad det koge i ca. 4 minutter eller i henhold til anvisninger på syltesukkerets emballage. Fjern eventuel skum som lægger sig på toppen.

Trin4

Hæld geleen på skoldede og Atamonskyllede glas, sæt låget på med det samme. Lad glassene køle af inden de sættes på plads.

Andre opskrifter:
  • Tærte med æbler og Ricotta

  • Caponata

  • Frittata med tomater

  • Tærte med aubergine og Ricotta

  • Tiramisu med fersken

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Annonce

Hvis du ønsker at fortsætte med at læse indholdet på Italiensk Vin & Mad, skal du klikke på Accepter-knappen til højre, for at bekræfte at du accepterer brug af cookies. Mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk