Hyldeblomst-saft
2014-07-09- Køkken: Italien
-
Tilføj til favoritter
- Mængde: 1,5 l
- Forberedelsestid: 50m
- Tilberedningstid: 72:00 t
- Samlet tid: 72:50 t
Andre opskrifter:
Sciroppo di fiori di sambuco
En frisk og læskende sommerdrik, som aperitivo hvis sirup’en blandes med den mousserende Prosecco eller som tilbehør til en dessert. En flaske hjemmelavet hyldeblomstsirup er også perfekt som værtindegave.
Ved servering blandes hyldeblomst-sirup’en i forholdet 1:4 med koldt vand eller dansk vand med brus.
Ingredienser
- 15 hyldeblomster
- 2 økologiske citroner
- 1 l vand
- 1 kg sukker
- 25 gr citronsyre
Vejledning
Trin1
Skyl forsigt hyldeblomsterne, og dup dem tørre. Læg blomsterne i en stor skål. Vask citronerne, og skær dem i skiver. Kom citronerne i skålen til hyldeblomsterne.
Trin2
Hæld vandet over hyldeblomsterne, og lad blandingen stå tildækket i køleskabet i 3-4 dage. Rør i det med jævne mellemrum, og sørg for at blomsterne hele tiden ligger under vand.
Trin3
Si blandingen gennem en sigte, og fjern blomster og citronskiver. Hæld vandet op i en gryde, bland sukker og citronsyre, tilsæt det til hyldeblomstvandet. Lad det småkoge ved svag varme i ca. 5 minutter.
Trin4
Mens saften endnu er varm, hældes den på skoldede flasker. Sørg for at flaskerne er lune når den varme væske hældes i, ellers er der risiko for at flaskerne springer. Lad flaskerne køle af, og opbevar dem i køleskabet hvor de kan holde sig i ca. 6 måneder.