Hyldeblomst-saft

2014-07-09
  • Mængde: 1,5 l
  • Forberedelsestid: 50m
  • Tilberedningstid: 72:00 t
  • Samlet tid: 72:50 t
Andre opskrifter:
  • Små tærter med blå figner

  • Tærte med zucchini-blomster

  • Vandmelon smoothie

  • Tærte med brombær og Mascarponecreme

  • Brødpie med Parmigiano Reggiano

Sciroppo di fiori di sambuco

En frisk og læskende sommerdrik, som aperitivo hvis sirup’en blandes med den mousserende Prosecco eller som tilbehør til en dessert. En flaske hjemmelavet hyldeblomstsirup er også perfekt som værtindegave.

Ved servering blandes hyldeblomst-sirup’en i forholdet 1:4 med koldt vand eller dansk vand med brus.

Ingredienser

  • 15 hyldeblomster
  • 2 økologiske citroner
  • 1 l vand
  • 1 kg sukker
  • 25 gr citronsyre

Vejledning

Trin1

Skyl forsigt hyldeblomsterne, og dup dem tørre. Læg blomsterne i en stor skål. Vask citronerne, og skær dem i skiver. Kom citronerne i skålen til hyldeblomsterne.

Trin2

Hæld vandet over hyldeblomsterne, og lad blandingen stå tildækket i køleskabet i 3-4 dage. Rør i det med jævne mellemrum, og sørg for at blomsterne hele tiden ligger under vand.

Trin3

Si blandingen gennem en sigte, og fjern blomster og citronskiver. Hæld vandet op i en gryde, bland sukker og citronsyre, tilsæt det til hyldeblomstvandet. Lad det småkoge ved svag varme i ca. 5 minutter.

Trin4

Mens saften endnu er varm, hældes den på skoldede flasker. Sørg for at flaskerne er lune når den varme væske hældes i, ellers er der risiko for at flaskerne springer. Lad flaskerne køle af, og opbevar dem i køleskabet hvor de kan holde sig i ca. 6 måneder.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Annonce

Hvis du ønsker at fortsætte med at læse indholdet på Italiensk Vin & Mad, skal du klikke på Accepter-kanppen til højre, for at bekræft at du accepterer brug af cookies. Mere information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close