Hvid chokolademousse med hindbær

2013-06-02
  • Antal portioner: 6
  • Forberedelsestid: 35m
  • Tilberedningstid: 3:20 t
  • Samlet tid: 4:00 t

Mousse di cioccolato bianco

En delikat dessert som får et dejligt forfriskende pift af de friske hindbær. Den hvide chokolade giver moussen et lettere præg, end når moussen laves med mørk chokolade.

Ingredienser

  • 250 gr hvid chokolade
  • 2 dl piskefløde
  • 2 æg
  • 3 gr blade husblas
  • Saft af 1 citron
  • 6 spsk flormelis
  • 300 gr friske hindbær
  • 2 spsk likør

Vejledning

Trin1

Æggene deles i æggehvider og æggeblommer. Pisk æggeblommerne hvidt og cremet i en skål sammen med 3 spsk flormelis.

Trin2

Husblas-bladene udblødes i en skål med koldt vand i ca. 10 minutter. Tag bladene op med det vand som hænger ved.

Trin3

Lun likøren og tilsæt husblas mens der hele tiden røres for at husblas'en ikke danner tråde.

Trin4

Smelt den hvide chokolade over vandbad. Tilsæt husblas til den smeltede chokolade, og lad det køle af. Herefter tilsættes æggesnapsen, og det vendes sammen.

Trin5

Pisk æggehviderne stive sammen med 3 dråber citronsaft, og vend det forsigtigt i chokoladecremen.

Trin6

Pisk fløden til flødeskum og vend den i resten af chokoladecremen.

Trin7

Samtidig renses hindbærrene, tag nogle af de pæneste fra til pynt. Blend de resterende hindbær med 3 spsk sukker, til en ensartet konsistens.

Trin8

I 6 portionsglas fordeles først hindbærsalsa, herefter den hvide chokolademousse. Stil moussen på køl i minimum 3-4 timer inden servering. Lige inden servering pyntes med friske hindbær.

Andre opskrifter:
  • Fiskepinde med Parmigiano Reggiano

  • Risotto med rødkål

  • Snoede butterdejs-stænger med skinke

  • Sommertærte med abrikos

  • Tærte med kirsebær

Annonce

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Nyheder fra vores samarbejdspartnere

Annonce

Hvis du ønsker at fortsætte med at læse indholdet på Italiensk Vin & Mad, skal du klikke på Accepter-kanppen til højre, for at bekræft at du accepterer brug af cookies. Mere information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close