Gnocchi med kartoffel

2016-06-13
Hjemmelavede gnocchi
  • Mængde: 4 personer
  • Forberedelsestid: 25m
  • Tilberedningstid: 20m
  • Samlet tid: 45m
Andre opskrifter:
  • Caponata

  • Frittata med tomater

  • Tærte med aubergine og Ricotta

  • Tiramisu med fersken

  • Jordbær-bruschetta

Gnocchi di patate

En klassisk italiensk ret, og en ret som bare hører til søndagsfrokosten. Serveres som oftest med en pesto eller en god tomatsalsa. En helt enkel ret, med enkle og billige ingredienser som kartofler, mel og æg.

En klassisk ret som enhver italiensk mama nærmest kan tilberede i søvne og som serveres med en tomatsalsa, revet parmesanost og frisk basilikum.

Ingredienser

  • 1 kg hvide kartofler
  • 300 gr hvedemel
  • 1 æg
  • Salt

Vejledning

Trin1

Start med at sætte en stor gryde vand i gang med at koge, skræl kartoflerne og kog dem i det letsaltede vand. Kog kartoflerne i ca. 15 minutter til de er lige knap kogt færdige.

Trin2

Skyl kartoflerne under koldt vand. Herefter moses kartoflerne med en gaffel eller en kartoffelmoser. Lad være med at bruge en elpisker, da det bare gør mosen tynd og svær at arbejde med. Vend mel og æg i mosen og rør det godt sammen, til en ensartet konsistens som ikke klistrer.

Trin3

Tril dejen ud i lange stænger af en fingers tykkelse. Skær stængerne ud i mindre stykker af ca. 2 cm's længde. Med bagsiden af en gaffel, laves en stribemønster på hver gnocchi.

Trin4

Lad de færdige gnocchi hvile og tørre i ca. 20 minutter. Sæt en stor gryde med letsaltet vand til at koge. Når vandet koger, kommes gnocchi i vandet lidt efter lidt. Gnocchi skal kun koges i et par minutter, og når de kommer op til overfladen er de færdige og klar til at komme op.

Trin5

Nu er gnocchi'ene klar til at blive vendt i en tomatsauce, ragu eller anden sauce efter smag. Server med revet ost til.

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Annonce

Hvis du ønsker at fortsætte med at læse indholdet på Italiensk Vin & Mad, skal du klikke på Accepter-kanppen til højre, for at bekræft at du accepterer brug af cookies. Mere information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close