Fusilli alla Norma

2013-08-06
  • Mængde: 4 personer
  • Forberedelsestid: 30m
  • Tilberedningstid: 20m
  • Samlet tid: 50m
Andre opskrifter:
  • Tiramisu med fersken

  • Jordbær-bruschetta

  • Små tærter med blå figner

  • Tærte med zucchini-blomster

  • Vandmelon smoothie

Fusilli alla Norma

En klassisk italiensk ret som oprindeligt stammer fra Sicilien, hvor det er en specialitet i Catania og opstod som en gave til komponisten Vincenzo Bellini: la Norma, som netop kom fra Catania.

Retten kan laves med den type pasta som du foretrækker, hvilket også er kendetegnet ved det oprindelige navn Pasta alla Norma – helt enkel ret med få og velsmagende grøntsager som giver en smag af Sicilien.

Ingredienser

  • 400 gr Fusilli
  • 200 gr Saltet Ricotta
  • 2 Auberginer
  • 1/2 Løg
  • 500 gr Flåede tomater
  • 2 fed Hvidløg
  • Håndfuld frisk basilikum
  • 4 spsk olivenolie
  • Salt & Peber
  • Olie til friturestegning

Vejledning

Trin1

Rens auberginer, fjern toppen og skær dem i skiver på ca. 1 cms tykkelse. Læg dem i en skål og drys med salt, vend godt rundt så saltet bliver fordelt. Lad stå i ca. 1 time. Herefter skylle aubergineskiverne og tørres med et viskestykke. Frituresteg aubergine, og læg dem på en tallerken med køkkenrulle til at absorbere det overskydende fedtstof.

Trin2

Tilbered salsaen ved, at pille løget og snit det fint. Steges gyldne i en gryde med olivenolie, tilsæt de flåede tomater og lidt salt. Lad småsimre ved svag varme i ca. 10 minutter.

Trin3

Skær de friturestegte aubergineskiver i tern og tilsættes til tomatsalsaen sammen med et par friske basilikumblade.

Trin4

Kog fusilli i letsaltet, kogende vand ifølge anvisninger på pakningen, når de er kogte hældes vandet fra og vendes i tomatsalsaen.

Trin5

Ved servering drysses revet ricotta henover retten, sammen med lidt friske basilikumblade.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Annonce

Hvis du ønsker at fortsætte med at læse indholdet på Italiensk Vin & Mad, skal du klikke på Accepter-kanppen til højre, for at bekræft at du accepterer brug af cookies. Mere information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close