Friterede aubergine

2017-07-18
  • Mængde: 4 personer
  • Forberedelsestid: 60m
  • Tilberedningstid: 5m
  • Samlet tid: 1:05 t

Melanzane fritte

En nem antipasti eller let frokostret med friske aubergine, som skæres helt tyndt, paneres og frituresteges. De er også perfekte som en snack, da de skal spises helt frisklavede og mens de er lune og sprøde.

Ingredienser

  • 2 aubergine
  • 1 æg
  • 50 gr fint rasp
  • Salt og peber
  • Groft salt
  • 800 ml solsikkeolie til stegning

Vejledning

Trin1

Skær aubergine i skiver på ca. 1 cm's tykkelse, og smid endestykkerne væk. Fordel skiverne på en bagerist og drys med groft salt. Lad aubergineskiverne stå ved rumtemperatur i 1 time - de må ikke stå længere da saltsmagen ellers vil trænge ind i aubergineskiverne.

Trin2

Skyl herefter aubergineskiverne fri for salt, og tør dem med et viskestykke eller dyp tørre med køkkenrulle.

Trin3

Pisk ægget i en skål, og hæld rasp op i en anden skål, vendes med salt og peber. Dyp aubergineskiverne enkeltvis først i æg og herefter i rasp. Læg på en bageplade med bagepapir.

Trin4

I en stor gryde varmes olien op, når denne er klar kommes aubergineskiverne forsigtigt ned i olien et par stykker af gangen.

Trin5

Lad dem stege i ca. 3-4 minutter, samtidig med at de vendes ind imellem. Når de er gyldne og sprøde tages de op med en hulske, og lægges på rigeligt med køkkenrulle. Server med det samme.

Andre opskrifter:
  • Fiskepinde med Parmigiano Reggiano

  • Risotto med rødkål

  • Snoede butterdejs-stænger med skinke

  • Sommertærte med abrikos

  • Tærte med kirsebær

Annonce

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Nyheder fra vores samarbejdspartnere

Annonce

Hvis du ønsker at fortsætte med at læse indholdet på Italiensk Vin & Mad, skal du klikke på Accepter-kanppen til højre, for at bekræft at du accepterer brug af cookies. Mere information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close