Fiskepinde med Parmigiano Reggiano

2017-08-31
  • Mængde: 4 personer
  • Forberedelsestid: 15m
  • Tilberedningstid: 15m
  • Samlet tid: 30m

Fishsticks con Parmigiano Reggiano

Fisk er sundt, og her er det fiskepinde, vendt i osten Parmigiano Reggiano inden de steges, og serveret med dip og sprøde grøntsager til.

Foto: Marte Aubert

Ingredienser

  • Fiskepinde:
  • 360 g torskefilet
  • 360 gr laksefilet
  • 3 æg
  • 1 dl mælk
  • 100 gr hvedemel
  • 250 g Parmigiano Reggiano
  • Et par knivspids salt og peber
  • Citronaioli:
  • 2 æg
  • 2 fed hvidløg
  • Revet citronskal af 1 citron
  • Salt og peber
  • 1 spsk. Dijonsennep
  • Et par dråber vand
  • Ca. 4 dl neutral olie (raps eller solsikke)
  • Et par dråber Tabasco
  • Saften af en halv citron
  • Dampede grøntsager:
  • 400 g små kartofler
  • 300 g grønkål, i strimler
  • 300 g forårsløg, skåret i grove strimler
  • 400 g broccoli, i buketter. Brug også stilken.
  • 50 g smør

Vejledning

Trin1

Skær fisken ud i 'pinde' og vend dem først i mel tilsat lidt salt og peber. Derefter vendes fisken i sammenpisket æg og mælk og til sidst i parmesan.

Trin2

Læg fisken på en bageplade med bagepapir og bag fiskepindene i ovnen på grillfunktion i 5-10 minutter (afhængig af størrelsen). De skal have en pæn, gylden farve.

Trin3

Aioli: Bland æg, hvidløg, citronskal, salt og peber, sennep og et par dråber vand sammen i en køkkenblender eller med en stavblender. Olien tilsættes herefter forsigtigt, til aiolien har en tyk og cremet konsistens. Aiolien skulle gerne have samme konsistens som mayonnaise. Tilsæt et par dråber Tabasco til sidst.

Trin4

Bring vand tilsat en knivspids salt i kog og kog kartoflerne, til de er møre. Hæld vandet fra og halver kartoflerne. Bring lidt vand og smør i kog i en gryde og lad grøntsagerne dampe under låg i ca. 5 minutter. Smag til med salt.

Trin5

Servér fiskepindene på en tallerken og anret de dampede grøntsager, kartofler og citronaiolien, som toppes med frisk purløg og revet citronskal.


Andre opskrifter:
  • Risotto med rødkål

  • Snoede butterdejs-stænger med skinke

  • Sommertærte med abrikos

  • Tærte med kirsebær

  • Figenmarmelade med rørsukker

Annonce

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Nyheder fra vores samarbejdspartnere

Annonce

Hvis du ønsker at fortsætte med at læse indholdet på Italiensk Vin & Mad, skal du klikke på Accepter-kanppen til højre, for at bekræft at du accepterer brug af cookies. Mere information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close