Crema Catalana

2013-07-08
  • Mængde: 4 personer
  • Forberedelsestid: 45m
  • Tilberedningstid: 2:00 t
  • Samlet tid: 2:45 t
Andre opskrifter:
  • Tiramisu med fersken

  • Jordbær-bruschetta

  • Små tærter med blå figner

  • Tærte med zucchini-blomster

  • Vandmelon smoothie

Crema Catalana

Oprindeligt en traditionel spansk dessert som stammer fra Catalonien. Desserten er en let og lækker creme, som mest minder om creme brulè eller creme karamel og er en behagelig sød mundfuld som afslutning på et godt måltid.

Ingredienser

  • 4 Æggeblommer
  • 2,5 dl Mælk
  • 2,5 dl Piskefløde
  • 20 gr Sukker
  • 15 gr Maizena
  • Citronskal
  • 1 stang Vanille
  • Lidt stødt Kanel

Vejledning

Trin1

Med en kniv skæres vanille-stangen op på langs og vanillekornene skrabes ud. Citronskal rives fint.

Trin2

I en gryde varmes mælk, fløde, kanel, revet citronskal og vanillekorn op til kogepunktet.

Trin3

I en skål piskes æggeblommer med 80 gr sukker og maizena, pisk til en ensartet konsistens uden klumper.

Trin4

Mælke- og flødeblandingen filtreres gennem en si - lidt af gangen, over i æggeblandingen samtidig med at der piskes. Kommes i en gryde og koges ved svag varme i 15 min.

Trin5

Fordeles i 4 portions-skåle, og stilles koldt i 2 timer.

Trin6

Inden servering drysses portions-anretningerne med det resterende sukker, og placeres i ovnen under den tændte grill. Efter 4-5 min. er sukkeret karamelliseret - hold øje med skålene mens de er i ovnen, så sukkeret ikke bliver brændt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Annonce

Hvis du ønsker at fortsætte med at læse indholdet på Italiensk Vin & Mad, skal du klikke på Accepter-kanppen til højre, for at bekræft at du accepterer brug af cookies. Mere information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close