Clafoutis med sommerbær

2015-08-26
Clafoutis med skovbær
  • Mængde: 4 personer
  • Forberedelsestid: 30m
  • Tilberedningstid: 35m
  • Samlet tid: 1:05 t

Clafoutis alla frutta

En klassisk fransk dessert, som oftest tilberedes med kirsebær men kan lige så godt tilberedes med de lækre og friske sommerbær.

Ingredienser

  • 4 dl mælk
  • 2 æg
  • 3 spsk mel
  • 4 spsk sukker
  • 1 tsk vanillesukker
  • 300 gr friske blandede bær - rabarber, hindbær, jordbær, blåbær og brombær
  • 1 spsk smør
  • Flormelis til pynt

Vejledning

Trin1

Skyl frugten og fjerne stilke mv. Skær jordbær og rabarber i mindre mundrette stykker. I en skål piskes æg med melet, sukker og vanille - samtidi med at der tilsættes mælk lidt efter lidt. Sørg for at piske godt så at der ikke er klumper i dejen.

Trin2

Smør et tærtefad med smør, og fordel frugten i fadet. Du kan ogå vælge at bruge som portions-skåle, det ser godt ud hvis du skal have gæster. Fordel dejen henover frugten, så al frugten er dækket af dej.

Trin3

Fordel smørret henover kagen. Dæk fadet med sølvfolie og bag den i ovnen ved 175 gr i ca 30 minutter til toppen er gylden og dejen gennembagt.

Trin4

Drysses med flormelis, og serveres lun med kold flødeskum eller vanilleis til.

Andre opskrifter:
  • Fiskepinde med Parmigiano Reggiano

  • Risotto med rødkål

  • Snoede butterdejs-stænger med skinke

  • Sommertærte med abrikos

  • Tærte med kirsebær

Annonce

Comments (2)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Nyheder fra vores samarbejdspartnere

Annonce

Hvis du ønsker at fortsætte med at læse indholdet på Italiensk Vin & Mad, skal du klikke på Accepter-kanppen til højre, for at bekræft at du accepterer brug af cookies. Mere information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close