Clafoutis med kirsebær

2013-08-15
  • Mængde: 6-8 portioner
  • Forberedelsestid: 20m
  • Tilberedningstid: 45m
  • Samlet tid: 1:05 t
Andre opskrifter:
  • Tærte med æbler og Ricotta

  • Caponata

  • Frittata med tomater

  • Tærte med aubergine og Ricotta

  • Tiramisu med fersken

Clafoutis alle ciliegie

Clafoutis er oprindeligt en klassisk fransk dessert, varianten med kirsebær er nok den mest kendte clafoutis men den kan sagtens laves med andre bær.

Clafoutis er nem og hurtig at tilberede, fyldet afhænger af hvad årstiden kan tilbyde af frugt som fersken, abrikos, hindbær, pærer og vindruer.

Ingredienser

  • 500 gr friske Kirsebær
  • 3 Æg
  • 100 gr Sukker
  • 1 stang Vanille
  • 90 gr Hvedemel
  • 200 ml Mælk
  • 20 ml Cognac
  • 10 gr Smør
  • 1 knivspids Salt
  • 30 gr Sukker
  • Flormelis til pynt

Vejledning

Trin1

Skyl kirsebær, halver dem og fjern stenene. Tænd ovnen på 180°C, smør en ovnfast tærteform med en diameter på 26 cm og drys med lidt sukker.

Trin2

I en skål piskes æg sammen med sukker til det bliver hvidt og cremet. Tilsæt vanille og en knivspids salt, samt hvedemel og bland godt sammen.

Trin3

Mælken tilsættes lidt efter lidt sammen med cognac (kan udelades), bland godt sammen. Fordel de udstenede kirsebær i tærteformen, og hæld dejen henover.

Trin4

Bages i ovnen i 40-45 minutter, til æggemassen er blevet blød og gylden på toppen. Når kagen er kølet af, drysses den med flormelis. Serveres lun med flødeskum eller vanilleis.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Annonce

Hvis du ønsker at fortsætte med at læse indholdet på Italiensk Vin & Mad, skal du klikke på Accepter-kanppen til højre, for at bekræft at du accepterer brug af cookies. Mere information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close