Chokoladeis

2013-08-04
  • Mængde: 4 personer
  • Forberedelsestid: 20m
  • Tilberedningstid: 3:00 t
  • Samlet tid: 3:20 t
Andre opskrifter:
  • Små tærter med blå figner

  • Tærte med zucchini-blomster

  • Vandmelon smoothie

  • Tærte med brombær og Mascarponecreme

  • Brødpie med Parmigiano Reggiano

Gelato al cioccolato

En sand lækkerbisken af is, cremet og fyldig med smag af chokoladen. Som alternativ kan du hakke lidt mørk chokolade og blande i isen.

Ingredienser

  • 3 Æggeblommer
  • 150 gr Sukker
  • 100 gr Mørk chokolade
  • 3 dl Mælk
  • 2 dl Piskefløde

Vejledning

Trin1

Bland mælk og piskefløde i en lille gryde, og lad det blive varmt uden at koge. Skru ned for varmen og tilsæt chokoladen, som får lov til at smelte i den varme mælkeblanding. Sørg for hele tiden at røre rundt så at mælken ikke brænder på. Når chokoladen er helt smeltet, sættes gryden til side til afkøling.

Trin2

I en anden gryde ved svag varme piskes æggeblommer sammen med sukker, til det bliver cremet og luftigt. Tilsæt chokoladecremen og lad det blive varmt ved svag varme indtil det får en tyk og cremet konsistens. Hældes i en skål og lad køle - rør i det med jævne mellemrum.

Trin3

Hæld isen i en ismaskine og følg anvisninger for maskinen. Kommes i fryseren i minimum 2-3 timer indtil den er blevet fast. Serveres i portionsskåle og dekoreres med chokoladesovs.

Opskrift type: Tags: Ingredienser: , , , ,

Skriv en Kommentar

  1. skrevet af Malene d. 10. september 2013

    Hej.
    Rigtig skøn opskrift. Den er nem at lave og den smager tilmed rigtig godt.
    Jeg tilsatte også kornene fra en vanilie-stang til isen, hvilket helt klart kan anbefales, da vanilje og chokoladen sammen gav en helt unik smag.

     

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Annonce

Hvis du ønsker at fortsætte med at læse indholdet på Italiensk Vin & Mad, skal du klikke på Accepter-kanppen til højre, for at bekræft at du accepterer brug af cookies. Mere information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close