Ærtecreme med urter

2015-10-21
  • Mængde: 4 personer
  • Forberedelsestid: 15m
  • Tilberedningstid: 25m
  • Samlet tid: 40m

Crema di piselli alle erbe

Det er svært at stå for de nyplukkede friske ærter, og det bedste er selvfølgelig bare at spise dem som de er – men hvorfor ikke prøve dem i denne kolde cremede suppe med et stykke brød til. Perfekt som forret på en lun sommeraften.

Ingredienser

  • 2 forårsløg
  • 500 gr ærter
  • 50 gr friske basilikum- og mynteblade
  • 1 dl hvidvinseddike
  • 1 tsk sukker
  • Olivenolie
  • Grøntsagsboullion
  • Salt

Vejledning

Trin1

Skyl basilikum- og mynteblade, hak dem fint og kom dem i en skål, hæld den varme hvidvinseddike henover. Tilsæt sukker, knivspids salt og sæt på køl. Lige inden servering fordeles ærtecremen i 4 portions-skåle og 1 tsk urte-salsa hældes over sammen med et par friske ærter. Server med skiver af ristet brød.

Trin2

Snit forårsløg inklusiv den grønne top og giv det en let stegning i en gryde med olivenolie, sammen med ærter og basilikumblade. Tilsæt bouillon og lad det koge ved svag varme i ca. 15 minutter.

Trin3

Lad det køle lidt af, kom det herefter i en blender og blend til ensartet og cremet konsistens, hvis der ønskes en finere konsistens kan cremen kommes gennem en fin sigte. Stil cremen i køleskabet til den skal serveres.

Trin4

Lige inden servering fordeles ærtecremen i 4 portions-skåle og 1 tsk urte-salsa hældes over sammen med et par friske ærter. Server med skiver af ristet brød.

Andre opskrifter:
  • Tærte med æbler og Ricotta

  • Caponata

  • Frittata med tomater

  • Tærte med aubergine og Ricotta

  • Tiramisu med fersken

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Annonce

Hvis du ønsker at fortsætte med at læse indholdet på Italiensk Vin & Mad, skal du klikke på Accepter-knappen til højre, for at bekræfte at du accepterer brug af cookies. Mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk