Ærtecreme med urter

2015-10-21
  • Mængde: 4 personer
  • Forberedelsestid: 15m
  • Tilberedningstid: 25m
  • Samlet tid: 40m

Crema di piselli alle erbe

Det er svært at stå for de nyplukkede friske ærter, og det bedste er selvfølgelig bare at spise dem som de er – men hvorfor ikke prøve dem i denne kolde cremede suppe med et stykke brød til. Perfekt som forret på en lun sommeraften.

Ingredienser

  • 2 forårsløg
  • 500 gr ærter
  • 50 gr friske basilikum- og mynteblade
  • 1 dl hvidvinseddike
  • 1 tsk sukker
  • Olivenolie
  • Grøntsagsboullion
  • Salt

Vejledning

Trin1

Skyl basilikum- og mynteblade, hak dem fint og kom dem i en skål, hæld den varme hvidvinseddike henover. Tilsæt sukker, knivspids salt og sæt på køl. Lige inden servering fordeles ærtecremen i 4 portions-skåle og 1 tsk urte-salsa hældes over sammen med et par friske ærter. Server med skiver af ristet brød.

Trin2

Snit forårsløg inklusiv den grønne top og giv det en let stegning i en gryde med olivenolie, sammen med ærter og basilikumblade. Tilsæt bouillon og lad det koge ved svag varme i ca. 15 minutter.

Trin3

Lad det køle lidt af, kom det herefter i en blender og blend til ensartet og cremet konsistens, hvis der ønskes en finere konsistens kan cremen kommes gennem en fin sigte. Stil cremen i køleskabet til den skal serveres.

Trin4

Lige inden servering fordeles ærtecremen i 4 portions-skåle og 1 tsk urte-salsa hældes over sammen med et par friske ærter. Server med skiver af ristet brød.

Andre opskrifter:
  • Fiskepinde med Parmigiano Reggiano

  • Risotto med rødkål

  • Snoede butterdejs-stænger med skinke

  • Sommertærte med abrikos

  • Tærte med kirsebær

Annonce

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Annonce

Hvis du ønsker at fortsætte med at læse indholdet på Italiensk Vin & Mad, skal du klikke på Accepter-kanppen til højre, for at bekræft at du accepterer brug af cookies. Mere information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close