Abrikosmarmelade

2013-07-23
  • Forberedelsestid: 20m
  • Tilberedningstid: 60m
  • Samlet tid: 1:20 t

Mamellata di albicocche

Juli måned er højtid for abrikoser i Italien, på dette tidspunkt er de fulde af sødme og smagså hvorfor ikke vælge at bevare sommerens smag i en hjemmelavet marmelade.

Det behøver ikke, at tage lang tid at lave marmelade – til denne opskrift tager det blot 50 – 60 minutter, så har du en lækker marmelade som smager af sommermodne abrikoser.

Ingredienser

  • 2 kg modne Abrikoser
  • 900 g Sukker
  • Saft af 1 Citron
  • Finthakket skal af 1/2 Citron

Vejledning

Trin1

Skyl abrikoser, halver dem og fjern kernen. Abrikoserne skæres herefter i mindre stykker.

Trin2

Kom abrikos-stykkerne i en gryde sammen med saft og revet skal af citronen, lad det komme i kog og simre ved svag varme i et par minutter. Fjern forsigtigt det skum som dannes. Tilsæt sukker og lad det fortsat koge ved svag varme.

Trin3

Når sukkeret er blevet opløst, skrues op for varmen og lad det koge indtil marmeladen begynder at sætte sig på grydeskeen.

Trin4

Tag gryden af varmen og lad det køle i ca. 10 minutter, skummet fjernes med en sigte. Hæld marmeladen på skoldede og Atamon-skyllede glas som lukkes med det samme.

Andre opskrifter:
  • Tærte med æbler og Ricotta

  • Caponata

  • Frittata med tomater

  • Tærte med aubergine og Ricotta

  • Tiramisu med fersken

Skriv en Kommentar

  1. skrevet af Malene d. 10. september 2013

    Hej. 🙂
    Sikke en god ide at lave hjemmelavet abrikosmarmelade. Super lækkert. Jeg havde ikke citron i huset, men kun en appelsin. Så jeg brugte saften fra en appelsin, og så rev jeg noget af appelsin-skallen i stedet. Det kan dog også sagtens anbefales – Det smager skønt.
    Mvh. Malene

     

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Annonce

Hvis du ønsker at fortsætte med at læse indholdet på Italiensk Vin & Mad, skal du klikke på Accepter-knappen til højre, for at bekræfte at du accepterer brug af cookies. Mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk