Pesto med ramsløg

Pesto di aglio orsino

Pesto på ramsløg er lækkert til en portion pasta, ramsløgene giver det ekstra pift af hvidløg. Når du alligevel er i gang, så kan du lige så godt lave en større portion, så er der også til familie og venner.

Ramsløg findes i foråret i mange danske skove, og du er ikke i tvivl om det er ramsløg for de har en markant duft af hvidløg. Bladene er tynde og store, og med fine hvide blomster – i madlavning er det dog kun bladene som anvendes.

Pesto med ramsløg

Ret Tilbehør
Forb. tid 10 minutter
Samlet tid 10 minutter
Antal 4 personer

Ingredienser

  • 50 gr ristede pinjekerne
  • 50 gr friske ramsløg
  • 125 ml olivenolie extra vergine
  • 25 gr revet Parmesan
  • Salt

Sådan gør du

  1. De ristede pinjekerne hakkes fint. Skyl ramsløg, fjern stilken og hak bladene fint.
  2. Blandes sammen med olivenolie, pinjekerner, revet parmesan, peber og lidt salt. Røres til en ensartet, cremet konsistens. Opbevares i et glas med låg, og hæld olivenolie over.
  3. Pestoen kan holde sig på denne måde i køleskabet i en uge, sørg for hver gang du har brugt af pestoen at hælde olivenolie over det som er tilbage i glasset.
Del: