Klassisk pesto

Pesto alla Genovese

Hvem kender ikke den klassiske italienske grønne pesto ?? denne pesto stammer oprindeligt fra havnebyen Genova – deraf navnet, og laves på friske basilikumblade, pinjekerner, parmesan og olivenolie.

Perfekt til en portion friskkogt pasta.

Pesto Genovese

Ret Tilbehør
Køkken Ligurien
Søgeord pesto, pesto basilikum, pesto genovese
Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Samlet tid 40 minutter
Antal 4 personer

Ingredienser

  • 50 gr friske basilikumblade
  • 15-20 gr pinjekerner
  • 2 fed hvidløg
  • 50 gr revet Parmesan
  • 50 gr revet Pecorino
  • Olivenolie

Sådan gør du

  1. Skyl basilikumbladene og pil bladene fra stænglerne. Fjern skrællen fra hvidløgsfeddene. Kom bladene i en blender, eller stavblender sammen med hvidløg og pinjekerner, blend det til en fin og ensartet konsistens.
  2. Tilsæt revet Pecorino og revet Parmesan, bland det godt sammen. Tilsæt olivenolie sammen med 2 spiseske varmt vand, bland godt. Smag til med salt.

  3. Hvis pesto'en ikke bruges helt op, kan den opbevares i glas med låg i køleskabet. Kan holdes sig 3-4 dage i køleskabet.
Del: