Kalkunbryst i Prosciutto di Parma med stegt rosenkål

Tacchino al Prosciutto di Parma con cavoletti di Bruxelles

Prosciutto er særdeles velegnet til at anvende rundt om et stykke kød, da det giver en god smag og holder kødet saftigt. Her er der brugt den kendte italienske skinke Prosciutto di Parma, som er pakket rundt om kalkunbrystet. Hertil serveres stegte rosenkål og aspargeskartofler.

Kalkunbryst i Prosciutto di Parma med stegt rosenkål

Forb. tid 20 min
Tilb. tid 40 min
Samlet tid 1 t
Ret Secondo
Antal 4 personer

Ingredienser
  

  • 800 g kalkunbryst
  • Salt og peber
  • 8 skiver Prosciutto di Parma
  • 2 spsk. olivenolie
  • 4 spsk. smør
  • 400 g frisk rosenkål
  • 600 g aspargeskartofler

Sådan gør du
 

  • Krydr kalkunbrystet med peber, og pak det ind i Prosciutto di Parma-skiver. Pensl kalkunbrystet med olivenolie.
  • Steg kalkunbrystet i ovnen ved 180 grader, indtil det har en kernetemperatur på 65 grader. Lad kalkunbrystet hvile i ca. 10 minutter, før det skæres i skiver.
  • Skyl rosenkål, fjern stok og de yderste blade. Halver rosenkålene, og kog dem i letsaltet vand, til de begynder at blive møre.
  • Hæld vandet fra, og brun rosenkålene i 1 spsk. smør på en stegepande. Vend 3 spsk. smør i før servering.
  • Skyl aspargeskartoflerne, og kog dem møre i letsaltet vand.
  • Lige inden servering anrettes skiver af kalkunbryset på et fad, og rosenkål fordeles rundt om. Server kartoflerne i en skål.
Keyword kalkunbryst, kartofler, prosciutto, rosenkål

Foto: Mats Dreyer

Del: