Helleflynder og rejer med cremet sauce med citrontimian og Parmigiano Reggiano

Halibut e gamberi con salsa cremosa con timo al limone e Parmigiano Reggiano

Denne særlige fiskeret egner sig perfekt som gæstemad og udgør en fantastisk hovedret – den er endda meget let at lave.

Tip til tilberedningen: I stedet for helleflynder kan der bruges andre faste fisketyper – laks eller havtaske.

Helleflynder og rejer med cremet sauce med citrontimian og Parmigiano Reggiano

Ret Primo
Søgeord fisk, helleflynder
Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Samlet tid 20 minutter
Antal 4 personer

Ingredienser

  • 75 gr Parmigiano Reggiano
  • 2 spsk. olivenolie
  • 4 x 150-175 g helleflynderfilet
  • 100 gr kogte og pillede rejer. Frosne rejer skal optøes før tilberedning.
  • 6 små kviste citrontimian
  • 150 ml piskefløde
  • 6 spsk. tør hvidvin
  • Salt og kværnet hvid peber

Sådan gør du

  1. Riv Parmigiano Reggiano fint, og stil til side. Varm olien op i en stegepande, og læg helleflynderfileterne på panden. Lad fileterne stege over middel varme i 2-3 minutter på hver side.
  2. Tilsæt rejer og to kviste citrontimian, og lad retten stege videre i 2 minutter. Smag til med salt og sort peber. Mens fileterne steger, tilberedes saucen.
  3. Kom fløden i en kasserolle, som opvarmes forsigtigt under konstant omrøring. Tilsæt hvidvin og revet Parmigiano Reggiano, og rør rundt, indtil osten er smeltet, og saucen er cremet.
  4. Servér fisken med rejerne, og hæld saucen over. Pynt af med de resterende timiankviste.
Del: