Helleflynder og rejer med cremet sauce med citrontimian og Parmigiano Reggiano

Halibut e gamberi con salsa cremosa con timo al limone e Parmigiano Reggiano

Denne særlige fiskeret egner sig perfekt som gæstemad og udgør en fantastisk hovedret – den er endda meget let at lave.

Tip til tilberedningen: I stedet for helleflynder kan der bruges andre faste fisketyper – laks eller havtaske.

Helleflynder og rejer med cremet sauce med citrontimian og Parmigiano Reggiano

Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Samlet tid 20 minutter
Ret Primo
Antal 4 personer

Ingredienser
  

  • 75 gr Parmigiano Reggiano
  • 2 spsk. olivenolie
  • 4 x 150-175 g helleflynderfilet
  • 100 gr kogte og pillede rejer. Frosne rejer skal optøes før tilberedning.
  • 6 små kviste citrontimian
  • 150 ml piskefløde
  • 6 spsk. tør hvidvin
  • Salt og kværnet hvid peber

Sådan gør du
 

  • Riv Parmigiano Reggiano fint, og stil til side. Varm olien op i en stegepande, og læg helleflynderfileterne på panden. Lad fileterne stege over middel varme i 2-3 minutter på hver side.
  • Tilsæt rejer og to kviste citrontimian, og lad retten stege videre i 2 minutter. Smag til med salt og sort peber. Mens fileterne steger, tilberedes saucen.
  • Kom fløden i en kasserolle, som opvarmes forsigtigt under konstant omrøring. Tilsæt hvidvin og revet Parmigiano Reggiano, og rør rundt, indtil osten er smeltet, og saucen er cremet.
  • Servér fisken med rejerne, og hæld saucen over. Pynt af med de resterende timiankviste.

Andre artikler

Back to top button