Spaghetti med Prosciutto og tomater

Spaghetti con prosciutto e pomodori

En helt enkelt pastaret som det ikke tager lang tid at tilberede, det tager lige så lang tid at tilberede saucen som det tager at koge pastaen.

Spaghetti med Prosciutto og tomater

Ret Primo
Søgeord parmigiano reggiano, spaghetti
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Samlet tid 25 minutter
Antal 4 personer

Ingredienser

  • 400 gr spaghetti
  • 1/2 løg
  • 4 modne tomater
  • 100 gr Prosciutto crudo
  • 70 gr smør
  • 1/2 glas hvidvin
  • 3 spsk revet Parmigiano Reggiano
  • Salt og friskkværnet sort peber

Sådan gør du

  1. Skyl tomaterne og fjern kerner mv, snit tomaterne i tern. Skær Prosciutto i mindre stykker. Snit løget fint.
  2. I en pande steges løg gyldent sammen med Prosciutto, tilsæt hvidvin. Når vinen er fordampet tilsættes tomater og lad det stå og småkoge i ca. 10 minutter.
  3. I mellemtiden koges spaghetti jvf. anvisninger på pakken. Når pastaen er kogt al dente, hældes vandet fra.
  4. Spaghettien lægges på 4 tallerkener og tomatsaucen fordeles henover. Serveres med revet Parmigiano og friskkværnet peber.

Del: