Risotto med tomater

Risotto con pomodori

Tomaterne om sommeren er solmodne og smager af sommer og varme, super til denne risotto hvor tomaternes sødme trænger godt igennem, sørg for at vælge nogle gode store tomater som er flot røde og modne, ikke noget med halvgrønne hårde tomater til denne ret.

Risotto med tomater

Ret Primo
Søgeord risotto, tomater
Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Samlet tid 20 minutter
Antal 4 personer

Ingredienser

  • 300 gr risotto ris (Arborio)
  • 100 gr modne tomater
  • 50 gr revet Parmesan
  • 40 gr smør
  • 1 løg
  • 1 l bouillon
  • 1/2 glas tør hvidvin
  • Frisk oregano
  • Olivenolie
  • Salt & Peber

Sådan gør du

  1. Snit løget i små tern, og steg dem gyldne i lidt olie. Tilsæt risotto-ris samt hvidvin, lad risene opsuge fedtstoftet og hvidvinen.
  2. Tilsæt 1/4 af bouillonen, og tilsæt herefter bouillonen lidt efter lidt efterhånden som den bliver opsuget af risene. Risene er kogt færdig efter ca. 15 minutter.
  3. Tilsæt tomaterne som er befriet for kernehus og kerner, og skåret i små tern, sammen med frisk oregano, smør, revet parmesan, salt og peber.
  4. Sluk for varmen, lad risottoen stå og hvile i 2 minutter. Server med revet parmesan.
Del: