Pasta med rucola-carbonara

Pasta alla rucola-carbonara

Sommertid er tid for frisk rucola, og rucola passer fint til denne variant af den klassiske pasta carbonara – nem og enkel at tilberede.

Pasta med rucola-pesto

Ret Primo
Søgeord pasta, rucola
Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Samlet tid 20 minutter
Antal 4 personer

Ingredienser

  • 350 gr spaghetti
  • 100 ml kaffefløde
  • 50 gr revet parmesan
  • 4 æggeblommer
  • 2 håndfulde rucola-blade
  • Salt og peber

Sådan gør du

  1. Skyl rucola og fjern bladstilkene, dup dem tørre i køkkenrulle eller et viskestykke. Snit rucola-bladene i ca. 1 cm brede strimler.
  2. Samtidig sættes en gryde vand over til kogning, kom lidt groft salt i det kogende vand og tilsæt pasta'en. Lad pasta'en koge i ca. 10 min. eller ifølge anvisninger på pakningen.
  3. Mens pasta'en koger, kommes de 4 æggeblommer op i en stor skål og piskes sammen med den revne parmesan. Tilsæt fløden samt salt og peber.
  4. Hæld vandet fra den kogte pasta, lad pastaen blive i gryden men sluk for varmen. Nu blandes de piskede æg hurtigt sammen med pasta og rucola for at undgå at æggemassen bliver til røræg, serveres med det samme
Del: