Kyllingebryst med pesto og Parmigiano Reggiano

Pollo con pesto e Parmigiano Reggiano

Prøv denne lækre opskrift på kylling og pesto. Det er en ret som er velegnet til hverdagens madlavning, den tager ikke særlig lang tid at tilberede, og så er den let og billig at lave.

Det er samtidig en rigtig god sommerret, kyllingen kan også serveres kold som en frokostret.

Kyllingebryst med pesto og Parmigiano Reggiano

Ret Secondo
Søgeord kylling, parmigiano reggiano
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Samlet tid 40 minutter
Antal 4 personer

Ingredienser

  • 75 gr Parmigiano Reggiano
  • 4 kyllingebryster uden skind og ben
  • 4 tsk. grøn pesto
  • 12 friske basilikumblade
  • 3 spsk olivenolie
  • 500 gr babykarotter, halveret
  • 2 peberfrugter, uden kerner og skåret i stykker
  • 1 stort rødløg, skåret i tynde både
  • Salt og friskkværnet sort peber

Sådan gør du

  1. Riv Parmigiano Reggiano, og stil til side til senere. Imellemtiden varmes ovnen op til 190°C (170°C ved varmluft og niveau 5 for gasovne). Skær en lomme i hvert kyllingebryst med en skarp kniv. Kom en tsk. pesto i hver lomme, og drys med revet Parmigiano Reggiano.
  2. Læg derefter basilikumbladene øverst, og luk lommen med kødnåle. Kom to spsk. olivenolie i en stegepande. Når olien er varm, tilsættes alle grøntsager. Rør grøntsagerne rundt, indtil de har fået overflade. Smag til med salt og peber.
  3. Læg kyllingebrysterne oven på grøntsagerne. Hæld den resterende olie over, og stil panden i ovnen. Lad retten stege i 25-30 minutter, indtil kyllingen er tilberedt, og grøntsagerne er møre. Servér straks.
  4. Tip til tilberedningen: Brug rød pesto-sauce eller puré af soltørrede tomater i stedet for grøn pesto.
Del: