Garganelli med græskar og pancetta

En god pastaret til efteråret hvor markedernes grøntsagsboder og supermarkedets grøntafdeling vrimler med græskar i alle mulige størrelser, former og farver – en hel farvelade af flotte efterårsfarver.

Italienerne bruger græskar flittigt i deres madlavning så det er om at være hurtig når det er sæson for pludselig kan de være temmelig svære at opdrive med mindre man lige har de rette kilder i orden. Græskar anvendes gerne i en risotto eller i en pastaret, men anvendes også til suppe eller i en tærte.

Garganelli med græskar og pancetta

Ret Primo
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Samlet tid 25 minutter
Antal 4 personer

Ingredienser

  • 250 gr pasta garganelli
  • 300 gr græskar
  • 1 rødløg
  • 120 gr pancetta
  • 60 gr pecorino-ost
  • Kvist frisk rosmarin
  • Olivenolie
  • Salt og peber

Sådan gør du

  1. Steg pancetta på panden til den er sprød. Snit rødløg fint og svits det på en pande i olivenolie tilsat rosmarin. Tilsæt græskar som er skåret i mindre tern og steg det i 3-4 minutter, fjern rosmarinen.
  2. Kog pastaen i en gryde med kogende letsaltet vand i følge vejledning på pakken. Hæld vandet fra pastaen og kom pastaen over i panden med græskar. Tilsæt pancetta, og vend rundt med let hånd.
  3. Smag til med salt og peber, lad retten stå og simre et halvt minuts tid ved medium varme.Drys med revet pecorino lige inden servering.

 

Del: